Uusi tapahtuma rakentaa ideansa yhteisyyden voimalle sekä kulttuuriselle monipuolisuudelle

Maria Besis, Momo Quiat, Marianne Kotila haluavat herättää henkiin koronan keskellä nukkuvan kaupungin ja kaupunkilaiset. Laura Kaski

Laura Kaski

Kolme eri alan kulttuurin tekijää ja tuottajaa istuu saman pöydän ääreen Still Standing -baarissa. Maria Besis, Marianne Katila sekä Momo Quiat ovat luomassa koronan hiljetämään kulttuuriarkeen sekä Seinäjoen keskustaan Culture Club Carneval -nimistä tapahtumaa, joka tuo latinorytmejä, tanssia ja erilaisia monikulttuurisia pieniä ohjelmia Seinäjoen kesään.

Tapahtumaa on suunniteltu heinäkuun 7.-8. päiville.

– Odotamme nyt kesäkuulle ja tietoa rajoituksista ennen kuin voimme sanoa tapahtuman muodosta mitään tarkempaa, kertoo Maria Besis.

Joka tapauksessa tapahtuma järjestyy jossain muodossa.

– Osa tapahtuman sisällöstä on suunniteltu toteutettavaksi videomuotoon ja tiettyjä osa-alueita voidaan vaikka streamata ja tuoda tapahtuma niin ihmisten koteihin. Varsinkin tankotanssiosiot toimivat hyvin visuaalisina videoelemtteinä, samoin musiikkikonsertit ja lastenkin kontaktoiminen.

Mistä tarkemmin ottaen on kysymys ja mistä kaikki on saanut alkunsa?

”Tällaisella tapahtumalla saamme tuotua esiin poikkikulttuu

työryhmä

– Olemme tehneet töitä eri kulttuuriorganisaatioiden, kuten teatterin ja kaupunginorkesterin kanssa jo vuosikymmenen ajan. Tässä ei siis sinänsä ole mitään uutta, mutta jalostamme asiaa eteenpäin, Momo Quiat kuvailee.

Pitkään hautuneet ideat saivat lisäpuhtia Marianne Katilan kuultua asiasta.

– Maria ja Momo ovat puhuneet tällaisesta tapahtumasta jo vuosia. Kuulin ajatuksista Marian kanssa jutellessani ja innostuin heti. Minua kiehtoo yhdessä tekeminen ja pyyteetön muiden buustaaminen. Tällaisella tapahtumalla saamme tuotua esiin poikkikulttuurisesti eri taiteilijoita, tuoda eloa Seinäjoen keskustaan ja samalla tuottaa iloa seinäjokelaisille, kertoo Katila, joka on myös muun muassa tankotanssikoulun yrittäjä ja ohjaaja.

Jokaisella on laajat verkostot joiden kanssa tapahtuman idea on lähtenyt rakentumaan.

– Tapahtuma on auki kaikille lapsista eläkeläisiin. Aqueca soittaa latinorytmejä, Liisa Seppälä on luvannut tuoda kuvataiteellista osaamista ilmamaalauksella. Mukana on myös sirkuskoulu sekä tanssikoulu De Danse. Lisäksi tietenkin Momo ja minä itse omien musiikkikokoonpanojeni kanssa, kuten duo Besis & Honkanen produktiolla. Lisäksi olen saanut mukaan mahtavan duon Turusta eli Pia Pajalan ja Patrik Kleemolan, Besis kertoo.

”Tällaisella tapahtumalla saamme tuotua esiin poikkikulttuu

työryhmä

Tuotantotiimi haaveilee myös, että alueen pienet yrittäjätkin saadaan mukaan laittamalla liikkeisiin erilaisia rasteja, joita ihmiset voivat kiertää. Tapahtumalle on haettu myös kulttuurirahaston apurahaa.

– Saimme apurahaa tai emme, olemme silti sitoutuneet totetuttamaan tätä vaikka vain omalla panoksellamme ja ammattitaidollamme, työryhmä toteaa.

Quiat toteaa, että tapahtumassa on kyse yhteisöllisyydestä, yhteisestä jakamisesta sekä toivon ylläpitämisestä koronankin keskellä.

– Ihmiset ovat antaneet meille vuosien varrella paljon ja haluamme antaa myös sitä takaisin, tuottaa elämyksiä, jollaisia he kaipaavat. Emme vain istu odottamassa, vaan teemme itse töitä asioiden kehittymisen eteen.

Besis komppaa työryhmän visiota.

– Meidän ideamme on voimaannuttaa seinäjokisia ja herättää henkiin keskustaa. Tapahtumaan liittyy niin paljon ideoita, ettei missään nimessä tänä vuonna toteuteta niitä kaikkia. Tulevina kesinä on paljon vielä uutta, mitä ammentaa.

Kommentoi