Ilmajoen Musiikkijuhlien kantaesitys Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä siirtyy kesäkuulle 2022

Ilmajoen Musiikkijuhlilla on valmisteltu uuden kotimaisen oopperan kantaesitystä tulevalle kesäkuulle. Jatkuvan koronapandemiatilanteen vuoksi oopperan kantaesitys joudutaan siirtämään vuodella eteenpäin. Jukka Linkolan säveltämä Hiljaiset perivät maan esitetään 9.6.2022. Teoksen libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen.

– Viime keväänä tehdessämme raskaan päätöksen musiikkijuhlien siirtämisestä. Emme olisi koskaan uskoneet olevamme samassa tilanteessa jälleen tänä keväänä, kertoo toiminnanjohtaja Sari Hanka.

Hän toteaa, että tilanteessa on nyt keskityttävä uskomaan valoisampaan tulevaisuuteen.

– Ilmajoen Musiikkijuhlat elävät kiinni tässä ajassa ja elokuun ensimmäisellä viikolla Ilmajoella pääsee nauttimaan elämyksellisistä konserteista. Tiedotamme ohjelmasta myöhemmin lisää

Perumisen syynä on ennen kaikkea se, että voimassa olevasta tilanteesta johtuen oopperan harjoituksia ei pystytä järjestämään. Tämän vuoksi teos ei tulisi valmistumaan kuluvan vuoden kesäkuulle.

– Oopperaa voimme harjoitella vain koko isolla esiintyjäjoukolla yhdessä ja lopputulosta esitetään aina suurelle yleisölle. Vallitsevassa tilanteessa tämä ei ole mahdollista. Asiakkaiden lunastamat lipputilaukset sekä tekemät varaukset siirtyvät automaattisesti seuraavalle kesälle, Hanka tiedottaa.

Oopperaa voimme harjoitella vain koko isolla esiintyjäjoukolla yhdessä ja lopputulosta esitetään aina suurelle yleisölle. Vallitsevassa tilanteessa tämä ei ole mahdollista. ¨

Sari Hanka

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat