Räpin runopoika

Seinäjokelainen Joacim julkaisee debyyttialbumin

Joacim Viljamaa eli artistina lyhyesti Joacim on Peräseinäjoelta lähtöisin oleva mies, joka odottaa tällä hetkellä maailman sekä musiikkimaailman ovien aukenemista.

Ensimmäisen kerran mies nousi lehtien sivuille 14-vuotiaana sairastuttuaan syöpään ja julkaistuaan tuolloin ensimmäisiä lyriikoitaan.

– Olen keikkaillut sen jälkeen aika hyvin ja tehnyt neljä muutakin biisiä. Korona hiljensi keikkailut, mutta onneksi minut valittiin mukaan Rytmi-Instituutin LuoMus- ja Beatskill- koulutuksiin, nuorimies kertoo.

Koulutuksessa Joacimin ympärille koottiin tiimi, jossa muun muassa tuottajat ja sanoittajat ovat auttaneet kehittämään sanoituksia ja kappaleita kokonaisuutena.

– Ylipäätään miettimään, mikä toimii ja mikä ei. Tämä on ollut tosi tärkeää, mutta tärkeää on myös ylipäätään saada tällaisia kontakteja. Varsinkin tuottaja, seinäjokelainen Sami Saari, on tullut läheiseksi ja tuntuu ymmärtävän, jos mun päässä on joku soundi ja osaa tehdä sen biisiksi.

Lopputuloksena Joachim julkaisee 23. huhtikuuta ensimmäiseltä debyyttialbumiltaan ensimmäisen singlen.

Olen oppinut todella paljon sanoituksien tekemisestä ja alkanut lukemaan myös runoja. Niiden kautta pystyy kehittämään itseään ja etsimään uusia tapoja ilmaista asioita runollisemmin ja tuoreemmin.

– Biisin nimi on Turhanlaulaja. Se on satiirinen sanoitus aikuistumisen pelosta ja siitä, kuinka maagisen 18 vuoden iän ylitettyään pitäisi olla jo viisas ja valmis ja nähdä tulevaisuuteen. Sanoituksissa pohditaan myös sitä, onko laulaja oikea ammatti ja saako miestä ”tyhjäntoimittajasta”, joka vain räppää ja lurittaa lauluja. Se on vähän sellainen lapsenmielinen ränttäys, jossa vähän nauran itselleni, mies kertoo.

Musiikkiaan artisti kuvailee räppiä, laulua, folkia ja rockia yhdisteleväksi. Sanoitukset ovat pääosassa.

– Olen oppinut todella paljon sanoituksien tekemisestä ja alkanut lukemaan myös runoja. Niiden kautta pystyy kehittämään itseään ja etsimään uusia tapoja ilmaista asioita runollisemmin ja tuoreemmin.

Kaikissa sanoituksissa keskeistä on luoda tarina.

– Sanoitukset on mulle tärkeitä, koska ne on yleensä mun omasta elämästä.

Musabisneksessä tärkeää on myös perhe.

– Tämä on tällanen perheyritys. Musavideokin tehtiin omin voimin, isä kuvas ja äiti toimii managerina. Videon kässärikin tehtiin lähinnä perhevoimin.

Joachimin musiikkivideo on kuvattu Seinäjoella ja siinä vierailee myös skeittaava koira Rambo.

– Kuvauksissa sattui monenmoista yllätystä: Ramboa kuvattiin lähellä oikeita skeittiramppeja, jolloin koira olisi halunnut skeitata muidenkin skeittarien laudoilla. Videon pallomerikohtaus rakennettiin matoista, koska oikean, 2,6 metriä pitkän altaan täyttämiseen olisi mennyt yhden halvan musiikkivideon budjetin verran pallomeripalloja, mies naurahtaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat