Paikallisia uutisia | Valtakunnallinen kuntosaliketju muuttaa ydinkeskustaan

Vanhan vuokrakiinteistön tilalle Uppaan suunnitteilla kerrostaloja

Kuntosaliyrittäjä Emili Palonen iloitsee uudesta liiketilasta, jonka vuokraamiseen tuli mahdollisuus lopulta tänä keväänä.

– Siirrämme EasyFit-kuntosalin OstosKulmaan eli entiseen Anttilan kiinteistöön. Tiloja remontoidaan kuntosalille sopivaksi muun muassa ilmanvaihdon osalta. Lisäksi salille saadaan kunnon suomalainen sauna, jota asiakkaat ovat toivoneet, nainen kertoo.

Tällä hetkellä kuntosali sijaitsee Upankadulla, jossa tilaa on hieman yli 1000 neliön verran. Uudessa tilassa neliöitä on reippaat sata enemmän.

– Onneksi olemme voineet nyt panostaa myös akustiikkaan, valaistukseen sekä tilan jakamiseen pienempiin osiin, jolloin sali on myös viihtyisämpi. Myös virtuaalitunneille on nyt paremmat tilat, Palonen kertoo.

Kuntosalin siirtyminen Puskantielle ilahduttaa myös kiinteistön omistajaa. Kuntosalilla kuukausijäseniä on nyt tuhat, ennen koronaa 300 enemmän. Tämän uskotaan näkyvän myös kauppakeskuksen kävijämäärissä.

– Positiivisestihan me tietenkin suhtaudumme tähän uuteen vuokralaiseen. Varmasti tämän kaltainen yritys lisää kävijöitä myös muihin kiinteistön yrityksiin, toteaa kiinteistöpäällikkö Juhani Mäkelä Varmalta. Työeläkeyhtiö Varma on kiinteistön ainut omistaja.

– Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne kokonaisuutena, että tilat ovat täyttyneet koko ajan. Vuoden lopussa lopettavan K-Kengänkin tiloihin on ollut jo kyselijöitä, Mäkelä paljastaa.

Palonen uskoo, että tiet kuntosalille alkavat pikkuhiljaa aueta kun pandemiatilanne helpottaa ja hallitus höllentää rajoituksia.

– Eniten ihmisiä tuntuu ajavan pois epätietoisuus siitä, mikä on auki ja missä saa liikkua. Meillä voi tulla normaalisti turvavälit ja hygienian huomioiden. Kasvomaski pakkoa ei meillä ole muilla kuin henkilökunnalla.

Lisäksi helpotusta arkeen tuo nano-pinnoite.

– Se helpottaa puhdistamista, ja luo asiakkaille turvallisuuden tunnetta.

Kuntosalin nykyiset tilat sijaitsevat Upassa.

– Muuttamaan pääsemme näillä näkymin syksypuolella. Ehkä jo elokuussa, mutta ihan vielä ei mitään voi sanoa täysin varmasti, koska moni asia voi vielä mennä toisin kuin on ajatellut. Pyrimme siihen, että salit eivät menisi kiinni tai ainakin vain mahdollisimman lyhyeksi hetkeksi muuton aikana, Palonen ilmoittaa.

Kiinteistön, jossa Palonen yrityksineen on nyt vuokralla, omistaa New House Innovation Oy. Heidän suunnitelmansa odottavat kaupungin kaavoituksen mukaan pääsemistä projektiin.

– Haluamme tällä tontilla kehittää Seinäjoen keskusta-alueen asumista ja palveluita. Toivottavasti saamme rakennettua alueelle koteja sekä paljon toivottuja hyvinvointi- ja päivittäispalveluita. Tontille mahtuu kaksi kerrostaloa ja näin ollen molempien kivijalkoihin saataisiin myös mukavasti liiketilaa, kertoo hankekehityspäällikkö Johanna Partanen.

Hän tarkentaa, että suunnitelmissa on ollut esimerkiksi pieni kauppa sekä kuntosali.

– Meillä on kova halu päästä toteuttamaan hanketta eteenpäin. Kun kaavamuutoksen tarkempi aikataulu on tiedossa, haemme kohteelle purkulupaa.Toiveenamme on, että saamme edistettyä tätä kaupungin kanssa vielä ennen kesää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat