Kolumni: Olipa kerran huhtikuu!

Asko Franttila

Kuun alussa Isä Gepetton sätkynukketeatteri

Hölläsi viikoksi rajoituksia,EP auki,Lappi kiinni,liikkeet auki,ravintolat kiinni.

Rajat auki...Operaattorin data kertoi karua kieltä. Pienen kaupungin verran ryntäsi rinteisiin,viimeiset liukkaat.Kansa on hädän tullen pistänyt,aina pään hallituksen kainaloon. Nenä kasvaa,silmät kiiltävät.Suu on naamioitu (naurulta).

Hallitus on kadottanut kompassin.Ihmiset eivät pidä siitä, että suomalaisuutta pitää hävetä.Tanssii Merkelin Punahilkan kanssa.Avustajajoukkio syö suunmyötäisiä lounaita.Elvytysmiljardit ohjataan etelän mafian taskuun.

Afrikkaan on tumpattu 1970 luvulta asti,miljardi vuodessa.Luulisi marmoriseinät olevan jokaisessa savimajassa.Ja ilmalämpöpumput.Suomalaisia on 0,1% maapallolla,ja meidän pitää painaa itsemme kivikaudelle, vihervasemmiston kiilu silmäpolitiikalla. Remmi luistaa ja pahasti. Virastoja on toinen toisensa päällä.

Kukaan ei ole selvillä,kuka määrää mistäkin, joka päivä tiiliskivi putoaa, jonkun varpaille.Teeveessä puppugeneraattorit suoltavat selkosuomella, tavaten, päätään nyökyttäen, niistäkää käteen, ja pyyhkikää hiaan, peskää jalat, pitäkää turpavälit.

Älkää liikkuuko pysykää koton. Alkossa saa käydä, kaupat on auki,kassat on kiinni.

Tuulimyllyt pyörii ja kilvan Kiurut lyövät sanaleikkejään joltain osin, ja Uudellamaalla tältäosin, ja välttäkää matkustelua,siltä osin. Aikaiseksi saatiin, äidistä tehtiin synnyttäjä,isästä tunnustaja.Onko adoptioisä sitten =Apettaja...

Hyvää synnyttäjän päivää toukokuulle, toivoo tunnustaja.

Asko Franttila (PS.) Kirjoittaja on Kuntavaaliehdokas ja Seinäjoen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.