Muuttumisleikki: Poikatytöstä ladyksi

Kolmen lapsen äiti sai ikimuistoisen muutoksen

Kampaaja-maskeeraaja Terhi Väänänen loihti Tiinalle täysin uudistuneen ilmeen. Laura Kaski

Laura Kaski

Seinäjoen Sanomien Juhla & Äitienpäivä -lehden muuttujaksi valittiin seinäjokelainen Tiina Kangasmäki, joka laittoi hakemuksen omien sanojensa mukaan äidin ”pakottamana”.

– Kai äiti oli sitä mieltä, että pitäisi vähän jo tehdä itselleni jotain. Takana on erovuosi, jolloin lapset jäivät asumaan isänsä luokse, sekä MS-tauti, jonka vuoksi olen nyt poissa työelämästä, kertoo 37-vuotias nainen.

Muuttuminen tuli tarpeeseen myös siksi, että nainen kertoo, ettei ole juurikaan innostunut vaatteista tai meikkaamisesta.

– Olen enemmän sellainen poikatyttö, enkä oikein ymmärrä vaatteista enkä kauheasti meikkaa. Ne asiat on enemmän äidin ja siskon juttuja. Itse menen vaatekauppaan, niin lähinnä äiti kantaa mulle jotain vaatteita tai sitten voin käyttää äidin vanhoja. En minä näistä oikein itse mitään ymmärrä.

Vaatekauppa Momentissa myyjä Jaana Mäkinen opastaa Kangasmäkeä pukeutumisen oppeihin alusta alkaen.

– Paidan voi laittaa rennosti osittain housujen sisään, takin ja housun lahkeita voi kääriä erilaisen ilmeen tekemiseksi.

Kangasmäki tekee työtä käskettyä ja toteaa, ettei ole ikinä pukeutunut näin.

– Ihan uusia juttuja kaikki nämä mulle, mutta hyvältä näyttää ja housut tuntuu tosi hyviltä päällä.

Ensin kokeillaan mustaa pliseerattua mallia.

– Pliseeraukset ovat tällä hetkellä todella muodikkaita, samoin toki myös denim niin housuissa, paidoissa kuin mekoissakin, Mäkinen kertoo.

Lopulta päädytään rennompaan juhlailmeeseen, joka sopiikin tähän hetkeen, koska monet juhlat ovat tällä hetkellä pienempiä ja perheen parissa juhlittuja.

– Vihreä farkkutakki korostaa tosi hyvin Tiinan silmien väriä.

Kengäksi valikoituu Höglin kenkä Paulan kengästä. Värikkäät kengät tuovat kiinnityskohdan arkisempaakin tyyliin ja korkea korko tuo myös lisää juhlan tuntua. Matalampi tennari yksityiskohdilla taas arkistaa kokonaisuutta vaikka iltamenoihin.

Vaatteiden lisäksi on äärimmäisen tärkeää, mitä on niiden alla. Tätä painottaa vahvasti muuttumisleikin toteutumiseen osallistunut Shop Evelynin omistaja Sirpa Koivumäki. Hän opastaa Kangasmäkeä oikean rintaliivin valintaan ja koon mittaamiseen.

– Alusvaate tekee ryhdin ja vaikuttaa siihen, miten vaatekin istuu. Moni arvioi kuppikokonsa väärin, jonka vuoksi ammattilaisen apu on tarpeen.

Vaatteiden valinnan jälkeen on aika siirtyä kampaukseen ja meikkiin. Kampaaja-maskeeraaja Terhi Väänänen ottaa Kangasmaan vastaan parturi-kampaamo Pinkissä. Tyyli pidetään muuttujalle yllätyksenä. Inspiraatiota haetaan Jennifer Anistonin tyylistä.

– Ensin tehdään värinpoistoa entuudestaan mustanruskeaksi värjätystä tukasta Sen jälkeen värjätään arinkoraitoja kultakuparilla, joka sopii todella hyvin muuttujan omiin väreihin. Leikkauksessa kevyttä kerrostusta ja pituus lapaluihin, Väänänen kertoo.

– Kylmien sävyjen jälkeen lämpimät värit ovat taas nousussa ja niitä tullaan näkemään kesällä ja syksyä kohden taas melko paljon.

Meikissä pysytään luonnollisessa lookissa, silmiä ja kulmia korostaen.

– Samat sävyt luomilla; kulta, kupari ja rosa kuin hiuksissa. Huuliin sopii nuden sävyt kesää kohti mentäessä.

Viiden tunnin operoinnin jälkeen peilistä katsoo aivan uusi nainen.

– Aivan upeat hiukset ja meikki. Viimeksi häihin on meikattu, mutta tämä on aivan ihanaa. Osaankohan tätä nyt huoltaa oikein, ihailee ja huokailee uudistunutta ilmettään Kangasmäki.

Väänänen antaa oikeanlaiset ohjeet hiusten hoitamiseen sekä värimaskin, joka auttaa värin ylläpitämisessä.

– En ole ikinä saanut mitään näin upeaa, kiittelee Kangasmäki ja halaa muuttumisleikin avustajia.

– En ole koskaan pyytänyt apua, enkä sitä saanut, paitsi tietenkin äidiltä ja isältä. Muistan tämän koko loppuelämäni. Tämä oli todella ihana päivä.

Päivä kruunattiin KuvaSeppälän kuvauksilla, jossa muuttumisleikin kokenut nainen sai nähdä lopputuloksen todellakin uottaneen ihastuttavan tuloksen, joka sai kiitosta myös lähipiiriltä.

Kommentoi