Vauhtiajoille uusi ajankohta ja paikka

Ratatapahtumat peruuntuvat

Vauhtiajot siirtyvät elokuun puoleen väliin. Lipunmyynti alkaa perjantaina. Vauhtiajot

Laura Kaski

Seinäjoen Vauhtiajot julkaisi tapahtuman ajankohdan sekä artistinsa. Uusi tapahtuma-aika on 13.-14. elokuuta.

18. kerran järjestettävä tapahtuma tuo totuttuun tapaa lavalle kotimaisia kärkinmiä.

– Siihen nähden, että tapahtuman siirtoa heinäkuulta elokuulle alettiin järjestellä kolme viikkoa sitten, on artistikattaus oikein hyvä. Osalla artisteista oli jo muita buukkauksia tälle uudelle ajankohdalle, toteaa promoottori Kalle Keskinen.

Alkuperäinen suunnitelma muuttui myös siten, että kolmipäiväisestä tapahtumasta tipahti yksi päivä pois.

– Uusi ajankohta on loma-aikojen ulkopuolella, joten torstaita ei ollut järkeä järjestää, Keskinen avaa muuttuneita suunnitelmia.

Tapahtumassa esiintyvät kotimaisista artisteista kahden päivän aikana lavalla loistavat Elastinen, Popeda, J. Karjalainen, Klamydia, Behm, Erika Vikman, Reino Nordin, Michael Monroe, Teflon Brothers, Mikael Gabriel ja Chisu. Oman mausteensa tuo myös tapahtuman ruotsalaisvahvistus, Amaranthe.

– Ruotsia kauempaa ei tällä hetkellä pysty ulkomaisia artisteja hankkimaan, Keskinen kertoo.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin tarkoin koronarajoituksin Lakeudenpuistossa. Tänä vuonna tapahtumapaikka on sama.

– Saimme Lakeudenpuistosta jo viime vuodelta kokemuksia ja festivaali oli todella hyvä järjestää siellä poikkeusjärjestelyin, kertoo tapahtuman tuottaja Toni Ruohonen täydentää.

Aluetta suunnitellaan parhaillaan

– Viime vuonna tuli paljon hyvää oppia ja tänä vuonna pyrimme parantamaan alueen toimintoja viime vuodesta. Vip-palvelu-konseptia parannetaan ja panostamme palveluun, Ruohonen jatkaa.

Tapahtuma-alueen kapasiteetti on Keskisen mukaan noin 7 000 henkeä.

– Tänä vuonna ei tarvitse osoittaa kaikille vieraille pöytäpaikkoja, joka helpottaa järjestelyitä ja lisää kapasiteettia. Muutenkin tapahtumajärjestelyt ovat näillä näkymin tänä vuonna helpommat. Tottakai hygieniasta huolehditaan, mutta toivottavasti kaikki yli 17-vuotiaat on tuossa vaiheessa jo rokotettu ja päästään juhlimaan ilman maskeja.

Vauhtiajojen ratakisaosuutta ei pystytä tänä vuonna järjestämään.

– Aiemmin järjestettäväksi suunniteltu perinteinen rataohjelma kisoineen jää valitettavasti toteutumatta tänä vuonna lajin jo aiemmin sovitun SM-kisaohjelman vuoksi, Keskinen kertoo.

Tapahtumapromoottori kuitenkin iloitsee, että Vauhtiajot voidaan järjestää edes jossain muodossa.

– Uskon, että tämä on tärkeää kaikille. Ihmiset odottavat kovasti pääsevänsä kuulemaan live-musiikkia ja tapaamaan ihmisiä. Uskon, että tapahtuma tullaan myymään loppuun.

Aikaisemmin ostetut liput käyvät sellaisinaan uuteen ajankohtaan tai ne voi palauttaa 16. heinäkuuta mennessä.

Kommentoi