Solar Sound pitää heinäkuun aikansa - promoottori Tommi Mäki uskoo, että tapahtuma voidaan järjestää normaalissa mittakaavassa

Solar Sound ei siirrä tapahtumaa aikaisemmin ilmoittamastaan ajankohdasta, joka on 23.-24. heinäkuuta.

– Täysillä tähdätään suunnitellulle viikonlopulle. Poliittiset keskustelut ja aluehallintoviraston linjaukset vaikuttaisivat siltä, että tämän kokoluokan toteutus voidaan viedä läpi tuona ajankohtana, toteaa tapahtuman promoottori Tommi Mäki.

Hän uskoo, että Suomen exit-strategia tukee tätä odotusta.

– Kun summaa kaiken olemassa olevan tiedon, niin pöytä-penkki vaatimuksista päästään eroon ja myös turvavälit tulevat mahdollisesti tuohon mennessä lyhenemään. Tarvittaessa tietenkin tehdään toimenpiteitä sen perusteella, mitkä suositukset ovat, mutta tältä tilanne näyttäytyy tässä hetkessä, Mäki summaa.

Solar Soundin kapasiteetti on 8 000 - 10 000 henkeä. Mäki uskoo, että tässä kokoluokassa ollaan tänäkin kesänä.

– Rokotosprosentin kasvaminen on tietenkin merkittävässä roolissa. Solar Soundista avataan myös meidän festarirundi eli Kokkola, Vaasa ja Turku. Myöhemmin ilmoitamme myös uudesta tapahtumasta.

Korona on koetellut rankasti kulttuuritapahtumia, mutta Mäki näkee asiassa myös hyvää.

– Ammattiryhmänä olemme merkittävä toimija ja hyvin järjestäytynyt, mutta viranomaisten tietämys on ollut melko heikkoa. Vuosi on opettanut paljon. Ehkä emme ole aikaisemmin osanneet tuoda omaa asiaamme tarpeeksi hyvin esille, mutta nyt on monta kanavaa auennut.

Mäki sanoo, että myös monille tahoille on selkeytynyt liiketoiminnan erityisluonne. Vuoden työ saa palkkansa vain yhden viikonlopun perusteella.

– Aina jää jotain maksettavaa, jos tapahtuma peruntuu. Ja helposti vuoden duuni vedetään alas vessanpöntöstä eikä mitään jää käteen.

Mäki uskoo, että alan tunnistettavuus ja arvostettavuus nousee koronan vuoksi.

– Ihmiset ovat huomanneet, miten suuri taloudellinen, markkinoinnillinen ja ihmisten hyvinvointiin vaikuttava vaikutus kulttuuritapahtumilla on. Vasta kun ne ovat poissa, osataan nähdä niiden merkitys paremmin.

Solar Sound -tapahtuma pidetään kesällä 2021 Lakeuden puistossa. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Antti Tuisku, Abreu, Teflon Brothers, Felix Jaehn, Ofenback,Gasellit, Sanni ja Elastinen. Tapahtuma on ikärajaton.

Etusivulla nyt

Luetuimmat