Paavo Pesusienen ääni saapuu Seinäjoelle

Lapualaislähtöinen Antti LJ Pääkkönen on kulttuurialan monitoimimies, joka nähdään teatterilavoilla nyt myös Seinäjoella.

Paavo Pesusieni, Ice Agen laiskiainen Sid sekä kahden elokuvan verran Petteri Kaniini. Jos lapualaislähtöisen Antti LJ Pääkkösen kasvot eivät ole vielä kaikille tutut niin ääniroolit kyllä ovat.

– Sid-laiskiainen oli opettavainen rooli, koska siinä piti muuttaa puhetapaansa. Sidillä kun on s-vika, jota minulla itselläni ei ole, Pääkkönen muistelee.

Näiden ääniroolien lisäksi miehen äänen voi löytää myös useampien Disney channellilta olevien Marvel-piirretyjen supersankareilta.

Dubbaamisen eli ääninäyttelemisen lisäksi Pääkkönen näyttelee ja tekee musiikkia. Viimeksi Etelä-Pohjanmaalla mies on nähty kymmenen vuotta sitten Teatteri Lapuan Kiviä taskussa- näytelmässä hyvän ystävänsä Tapani Korhosen kanssa.

– Sen jälkeen toimin ohjaajana Pohjanmaa vuonna nolla ja Mies, joka ei osannut sanoa ei. Nyt ohjaustyöt ovat jääneet vähän vähemmälle, koska olen saanut näytellä sen verran aktiivisesti.

Pääkköstä voisikin kuvailla varsinaiseksi kiertäväksi taiteilijaksi, sillä hän on omien sanojensa mukaan kulkenut koko ammatti-ikänsä takki auki. Tarkoittaen, että työ on ollut aina freelancer-pohjaista ja hän on tehnyt niitä töitä, joita on tarjottu.

Nyt oli sydäntä lämmittävää, että kutsu tuli Törnävän kesäteatterin Something Rotten -musikaalikomediaan, jossa olen nyt kesän.

Antti LJ Pääkkönen

– Nyt oli sydäntä lämmittävää, että kutsu tuli Törnävän kesäteatterin Something Rotten -musikaalikomediaan, jossa olen nyt kesän. Ensimmäinen harjoitusviikko on takana, ja todella hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Hyvä teksti ja todella hauska teos. Kun nyt ei ole hetkeen päästy tekemään tätä työtä, niin on kuin lyijypaino olisi lähtenyt jalasta.

Pääkkönen näyttelee myös muun muassa Kansallisteatterin kiertuenäyttämön esityksessä Diplomaatit.

– Kiertuenäyttämö vie teatteria niille, jotka eivät pääse teatteriin, kuten vanhainkoteihin. Esiinnymme sisäpihoilla, jossa pääsee seuraamaan näytelmää omalta parvekkeelta. Syksyllä jatkan Seinäjoen kaupunginteatterissa, jossa pääsen lopultakin tekemään haavailemaani farssia.

Pääkkönen nähdään siis Tämä on ryöstö! -näytelmässä, joka lupaa olevansa hauska komedia, joka lainaa farsseista ja musikaaleista kuorruttaen koko komeuden mykkäfilmien slapstick-komiikalla ja toimintaleffoista tutuilla, uskomattoman upeilla teknisillä käänteillä. Tällaisessa roolissa Pääkkösen voikin nähdä olevan omimillaan.

– On mukavaa päästä vähän useammin Lapualle äireen lihapatojen ääreen. Ne ovat niin tyytyväisiä, kun poikaa näkyy useammin.

Näyttelijä, ohjaaja, ääninäyttelijä, äänikirjojen lukija. Mutta ensimmäisenä tuli kuitenkin musiikki. Osa voi vielä muistaa, kuinka lapualaisen kanttorin poika lauloi vuonna 1992 Vanhan holvikirkon sekä itse tekemänsä kappaleen Takapulpetin tyttö. Niillä eväillä hän voitti Tenavatähti-kilpailun. Nyt musiikkirintamalla suunnitellaan joululevyä.

– Olen tehnyt joululauluja omalle Youtube-kanavalleni mies ja piano -henkisesti. Nyt olisi tarkoitus tehdä EP-levy jouluksi ihan bändisäestyksellä, mies paljastaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat