Viikonloppuna ehtii äänestämään, ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin saakka

Vielä ehtii käyttämään äänioikeutensa, sillä kuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 8. kesäkuuta saakka.

Seinäjoen kaupungintalon ennakkoäänestyspaikalla on käynyt kuluneen puolentoista viikon aikana suurin piirtein edellisiä vaaleja vastaava määrä ennakkoäänestäjiä. Näissä poikkeusajan vaaleissa ennakkoäänestys on normaalin viikon sijaan kaksi viikkoa, joten päivittäiset äänestäjämäärät jakautuvat tuplasti pidemmälle jaksolle.

– Kun katsotaan äänestäjien määriä nyt ja vuoden 2017 kuntavaaleissa, samoissa kokonaismäärissä mennään. Nyt kaupungintalolla on päivittäin käynyt 200-300 äänestäjää, vuoden 2017 vaaleissa noin 500. Kokonaisuutena ennakkoäänestysvilkkaus on ollut tavanomaista tai hieman vilkkaampaa kuin edellisellä kerralla, arvioi vaalitoimitsija Tytti Kettula.

Torstaina kaupungintalolla oli iltapäivään mennessä käynyt 116 äänestäjää. Prisman äänestyspaikka on ollut suosituin, esimerkkiajankohtana siellä käytti äänioikeuttaan 256 henkilöä.

Ennakkoäänestyksen vilkkaimmat päivät ovat perinteisesti ensimmäinen ja viimeinen päivä.

– Viikonloppuna kaupungintalon äänestyspaikalla on hiljaisempaa, joten tänne kannattaa poiketa, äänestäminen käy todennäköisesti nopeasti jonottamatta, vinkkaa Kettula.

Ennakkoäänestyksen yhteydessä on esitettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Muuta ei mukaan tarvita.

– Postissa saapunutta äänestysoikeusilmoitusta ei tarvita, mutta kuvallinen henkilöllisyystodistus, vaikkapa ajokortti, on oltava. Tavallinen kuvaton Kela-kortti ei riitä, muistuttaa Kettula.

Kuntavaalit 2021 ovat Kettulan pitkän vaalitoimitsijan kokemuksella sujuneet terveysturvallisuusnäkökökohtia ja pidempää ennakkoäänestysaikaa lukuun ottamatta normaaliin tapaan. Äänestäjät ovat kiitettävällä tavalla huolehtineet hygieniasta.

– Maskit kasvoilla tullaan sisälle, käsidesiä otetaan ilman kehotuksia ja turvaväleistä on huolehdittu hyvin, toteaa Kettula.

Seinäjoella ennakkoäänestämään pääsee kaupungintalon ohella Prisman ja Ideaparkin kauppakeskuksissa, Toimintojen talolla Kasperissa, Törnävällä maakuntamuseon kivinavetassa, Peräseinäjoen Terästalolla sekä Ylistaron monipalvelukirjastossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat