MTV: Vain yksi eduskuntapuolue selvitti kuntavaaliehdokkaidensa rikostuomiot etukäteen

Eduskuntapuolueista vain yksi selvitti potentiaalisten kuntavaaliehdokkaidensa rikostuomiot ennen ehdokkaaksi hyväksymistä, kertoo MTV. MTV soitti puolueet läpi ja vain Liike Nyt kertoi selvittäneensä rikostuomiot etukäteen.

Muut puolueet joko kertovat, ettei niiden ole mahdollista selvittää rikostuomioita, tai että siinä olisi liian iso työ. Ehdokkaiden rikostuomiot pitäisi selvittää kysymällä kustakin käräjäoikeudesta.

Iltalehdenviime viikolla julkaiseman selvityksen mukaan kuntavaaliehdokkaista 136:lla on vähintään kaksi rikostuomiota. Kaikkiaan kuntavaaliehdokkaita on 35 627.

Iltalehden selvityksessä ilmeni, että ylivoimaisesti eniten vähintään kaksi rikostuomiota saaneita ehdokkaita on perussuomalaisilla, koko maassa kaikkiaan 56. Tämä on 41 prosenttia kaikista selvityksen rikoksista. Toiseksi eniten tällaisia ehdokkaita on SDP:llä, 15, ja keskustalla, 14.

Perussuomalaisten 56 ehdokasta ovat Iltalehden mukaan saaneet yhteensä 126 rikostuomiota, SDP:n, kokoomuksen ja keskustan 37.

Tuomioiden rikosnimikkeinä ovat muassa törkeä pahoinpitely, törkeä varkaus, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja kavallus.