"Seinäjoen ja Lapuan välisissä otteluissa on aina oma latauksensa" - Jussitarien kausi alkaa Virkiää vastaan

Seinäjoen Maila-Jussien kapteeni Silja Syrjälä toteaa otteluissa Lapuan Virkiää vastaan oleva aina kipinää ilmassa

Seinäjoen Maila-Jussit pääsee perjantaina naisten superpesiksessä kotipelien makuun ja ne lähtevät käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun kiilan toiselle puolelle juoksee paikallisotteluun Lapuan Virkiä. Vastustaja on Jussittarien kapteenille Silja Syrjälälle varsin tuttu, sillä vielä kaksi kautta sitten Syrjälä pelasi Virkiän paidassa.

– Seinäjoen ja Lapuan välisissä otteluissa on aina oma latauksensa ja yleensä hyvin yleisöä paikalla. Kipinää on ilmassa ja on mukava pelata, kun tunnemme toisemme ja sitä kautta myös lyöntiratkaisut varsin hyvin, Syrjälä täsmentää.

Jussittarien piti avata kausi viikkoa aiemmin kotipelillä Joensuun Mailaa vastaan, mutta vierasjoukkueen murheena ollut korona siirsi kotiavauksen otteluun Virkiää vastaan.

– Kyllä se hieman harmitti, sillä pitkän harjoituskauden jälkeen olisi ollut jo mukava päästä pelaamaan. Kauden avaus meillä on nyt sitten vieraspelillä Siilinjärvellä keskiviikkona, Syrjälä jatkaa.

Asioilla on kuitenkin puolensa. Pelinjohtaja Antti Kuusisto toteaa viikon lisäajan kauden aloitukseen tarkoittavan sitä, että lukkari Johanna Karjanlahti pääsee mukaan kauden avausottelusta lähtien.

–Viikkoa aiemmin emme todennäköisesti olisi riskeeranneet, vaan Silja olisi syöttänyt. Hän on paikannut hyvin Jossua harjoituspeleissä, Kuusisto kehuu.

Virkiä on ollut pitkään neljän kärkijoukkueen sakissa. Hyvä vastustaja, niin näemme missä itse menemme.

Jussittaret käyvät ennen paikallismatsia Virkiän läpi. Jo nyt on selvää, että päävaihtajat ja päälyöjät pitää saada kiinni. Virkiän ykköstykki on lapualaisten kauden avauksessa kymmenen juoksua lyönyt jokeri Janette Lepistö.

– Kaisa-Leena Rautakorpi on Virkiän pääetenijä. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää ulkopelissä polttaa Rautakorpi ennen kolmospesää, Kuusisto painottaa.

Maila-Jussit ja Virkiä ovat talven aikana iskeneet yhteen harjoituspeleissä kaksi kertaa. Molemmat ovat päättyneet Jussittarien voittoon. Syrjälä ja Kuusisto näkevät Virkiän olevan hyvä mittari tässä vaiheessa.

– Virkiä on ollut pitkään neljän kärkijoukkueen sakissa. Hyvä vastustaja, niin näemme missä itse menemme. Voitot harjoituspeleissä tosin osoittivat, että olemme oikealla tiellä, Syrjälä ja Kuusisto kiteyttävät.

Kuusisto ei paljasta minkälaisia juonia on Virkiää vastaan punonut.

– Kauden toinen peli, niin on selvää, että peruspelin kautta mennään tässä vaiheessa. Keskitytään omaan peliin, eikä liikaa vastustajaan, vaikka tietyt asiat toki käydään läpi,. Kuusisto korostaa.

Kapteeni Syrjälä kertoo välieräpaikan olevan Jussittarien tavoitteena. Pelinjohtaja Kuusisto jatkaa, että sen saavuttaminen tarkoittaa menestymistä jo runkosarjassa.

– Essi Ritola ja Sanni Syrjälä tulivat uusina mukaan. Muuten viime vuoden pelaajat jatkavat. Lähtökohdat ovat hyvät, Syrjälä toteaa.

Kuusiston johdolla Jussittaret on pelannut yhdeksän harjoituspeliä. Pelinjohtaja kertoo, että teemana kauden alusta lähtien on ollut sisäpelin kehittäminen.

– Enemmän tilanteita, enemmän juoksuja. Kaaripeliin olemme myös panostaneet., sillä sen toimiminen helpottaa lyöjää. Fiilis on, että olemme menneet hyvin eteenpäin, Kuusisto ja Syrjälä luottavat.