Seinäjoella koronarokotteen saavat jo 16-vuotiaat, nuoremmille ei rokotetta luvassa

Seinäjoella ja Isossakyrössä annetaan koronarokotuksia THL:n ohjeistaman järjestyksen mukaisesti. Rokotukset ovat edenneet niin hyvin, että Seinäjoella rokotusajan voivat varata kaikki vuonna 2004 ja aikaisemmin syntyneet.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti netin kautta osoitteessa https://seinajokitk.terveytesi.fi. Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mitenkään mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 06 4258717.

Ajanvaraus tehdään pankkitunnuksilla, henkilökohtaisesti. Vanhemmat eivät voi siis varata 16 vuotta täyttäneelle rokotusaikaa, vaan hänen on tehtävä se omilla pankkitunnuksillaan.

– Jos nuorella ei pankkitunnuksia ole, ajan voi varata puhelimitse annetusta numerosta, selvittää hoitotyön johtaja Marketta Mäenpää Seinäjoen kaupungilta.

Rokote annetaan vain henkilölle, joka on täyttänyt 16 vuotta. Valtakunnan tasolla Suomi on tehnyt päätöksen, että tätä nuorempia ei ryhdytä rokottamaan, vaikka muutamissa Euroopan maissa rokotetaan nyt ikäluokkaa 12–15-vuotiaat.

– Tämän hetken tieto on se, että Suomessa ei koronarokotetta anneta alle 16-vuotiaille, toteaa Mäenpää.

Kommentoi