Seinäjokelaisilla ja isokyröläisillä nuorilla on mahdollisuus hakea koronarokotus ilman ajanvarausta 3.8.

Seinäjoen terveyskeskus tiedottaa huolestaan nuorten laimeahkosta innosta ottaa koronarokotuksia.

Vaikka alueella ollaan vielä perustasolla, tilanne koronan suhteen ei ole mitenkään vakaa. Opiskelu-ikäisillä on tartuntoja ja karanteeniin on jouduttu asettamaan paljon nuoria. Kahdella rokoteannoksella todennäköisesti säästyy taudilta ja karanteenilta.

Hyvällä rokotekattavuudella on vaikutusta opiskelujen etenemiseen, opiskelut ja mahdolliset harjoittelut pystytään toteuttamaan suunnitellusti lähijaksoina. Ensimmäinen annos olisi syytä hakea mahdollisimman pian, jotta immuniteettia ehtii kehittyä ennen lukukauden alkua.

Seinäjoella ja Isossakyrössä on edelleen varattavissa koronarokotusaikoja kaikkiin rokotuspisteisiin. Aika varataan ensisijaisesti netissä https://seinajokitk.terveytesi.fi tai takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 06 4258717.

Lisäksi Seinäjoen terveyskeskus järjestää 16- 25 vuotiaille nuorille tiistaina 3.8. klo 15-18 drop-in koronarokotuksen ilman ajanvarausta y-talolla. Sinne ei voi eikä tarvitse varata aikaa. Nuoret voivat tulla sinne yhdessä kavereidensa kanssa, minkä opiskelijat yleensä kokevat mukavammaksi. Ilman ajanvarausta annetaan vain koronarokotuksen ensimmäisiä annoksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat