Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotukselle Seinäjoella ilman ajanvarausta keskiviikkona 11.8.

Seinäjoen terveyskeskuksen Y-talossa saa keskiviikkona 11.8. kello 15-18 välisenä aikana hakea korona-rokotteen ensimmäisen annoksen ilman ajanvarausta. Rokotus on avoin kaikille 16 vuotta täyttäneille. Ikäryhmän 12–15-vuotiaat rokotussuunnitelma on valmis. Heidät rokotetaan kouluterveydenhuollon kautta.

Seinäjoen ensimmäinen ilman ajanvarausta toteutettu, tiistaina järjestetty koronarokotetilaisuus oli menestys.

– Arvioimme paikalle saapuvan nelisensataa nuorta, mutta rokotteen haki kaikkiaan 521 henkilöä. Olemme erittäin tyytyväisiä päivään, summaa Seinäjoen terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Tiina Perä.

Rokotuksen ottamisesta halutaan tehdä mahdollisimman helppoa, ja siksi mitään jaotteluja esimerkiksi aakkosjärjestyksen mukaisesti ei lähdetä tekemään. Tiistain kokemuksia hyödyntäen seuraavasta tilaisuudesta saadaan vielä entistä sujuvampi.

– Keskiviikkona 11. elokuuta on seuraava ilman ajanvarausta tapahtuva rokottaminen. Kaikki kuuteen mennessä ilmoittautuneet saavat rokotteen, joten paikalle ehtii illemmallakin. Tiistaina alkuvaiheessa muodostui hieman jonoa, mutta kaikkineen rokotustilaisuus sujui erittäin hyvin, Perä selvittää.

Seuraavaksi rokotuspäiväksi valittiin keskiviikko, jotta paikalle saadaan mahdollisimman paljon henkilökuntaa ja näin tehostettua toimintaa.

– Jotta koronan vakavammilta muodoilta säästyttäisiin ja tauti saadaan hallintaan, rokotekattavuus on saatava nykyistä korkeammaksi. Onneksi jo nyt vanhemman väestön keskuudessa rokotteita on otettu kiitettävästi. Nuorten kohdalla syksyn ylioppilaskirjoituksiin ja opiskeluun liittyviin harjoitteluihin osallistumisen kannalta rokotteen ottaminen nyt on tärkeää, korostaa Perä.

Koululaisten rokotukset alkavat todennäköisesti syksyllä, kunhan rokotteita saadaan riittävät määrät.

Seuraavaksi koronarokotteen maassamme saa ikäryhmä 12–15-vuotiaat, mikäli valtioneuvosto antaa asiasta asetuksen.

– Koululaisten rokotukset alkavat todennäköisesti syksyllä, kunhan rokotteita saadaan riittävät määrät. Suunnitelmat on tehty ja koulun alettua toteutetaan vanhemmille suunnattu kysely , jolla rokotusta haluavien lasten lukumäärä kartoitetaan ja samalla pyydetään tarvittavat luvat. Rokotus toteutetaan kouluterveydenhuollon kautta, kertoo Perä.