Meidän Tangoilla pääsee tänään kuulemaan Fillaripianistia

Fillaripianisti ja Seinäjoen Sanomat tuovat torstaina Meidän Tangot-kaupunkitapahtumaan yhteistyössä reipasta poljentoa

Seinäjoen keskustassa loppuviikon ilmaiseksi yleisöä viihdyttävä Meidän Tangot-tapahtuma on Seinäjoen kaupungin, yritysten ja Tangomarkkinoiden yhteistyön tulos.

Toritapahtuma tarjoaa neljän päivän aikana lukuisia esiintyjiä tangokuninkaallisista pop-artisteihin. Niiden mukana Seinäjoen Sanomien kaupunkiin tuoma lahtelainen Fillaripianisti Aarno Paakkari, joka kiertää torstaina kaupungin keskustassa viihdyttäen yleisöä pianomusiikkia esittäen. Häntä pääsee kuulemaan klo 13.30, 15.30 ja 17.30 torien läheisyydessä.

– On erittäin kiva tulla ensi kerran Seinäjoelle esiintymään. Esitän lähinnä 1920-30-lukujen musiikkia, myös myöhempää tuotantoa 50-60-luvulta, stride-tyylisesti, Paakkari kuvaa.

Fillaripianistille läheisintä musiikkia on jazz, stride-piano ja rhythm&blues. New Orleans jazzin poljento kuuluu Paakkarin pianonsoitossa.

– Stride-piano tarkoittaa tiivistettynä sitä, että vasen käsi soittaa bassoa ja sointuja oikean hoitaessa melodian ja muut kuviot, Paakkari selvittää.

Samaan aikaan pianisti polkee ja ohjaa liikkuvaa instrumenttiaan. Idea polkupyöräpianosta virisi Paakkarin nuoruusvuosien katusoittoajoista. Hän kiersi Eurooppaa 1990-luvun alussa akustisen pianon kanssa soittaen Hampurin, Amsterdamin ja Pariisin kaduilla. Tuolloin piano kulki pakettiautossa.

– Vuosikymmen sitten ajatus katusoitosta tuli taas ajankohtaiseksi ja suunnittelin erilaisia tapoja liikutella raskasta instrumenttia. Polkupyörän ja pianon yhdistäminen vakuutti, sillä se on käytännöllinen, helppo käyttää ja vieläpä kauniskin. Käytännön toteutuksesta vastasi Paul-Henrik Pyräntö, kertoo pianisti.

Hän polkee tilaustyönä valmistetulla pyörällään ympäri Seinäjoen keskustaa ja yllättää musiikkituokiolla sopivalla kulmalla. Pyörän kyydissä kulkeva piano on hieman tavallista kapeampi malli. Kevyestä kantamuksesta ei siis ole kyse. Parin keikan välein piano on viritettävä uudelleen.

– Sateen sattuessa etsin sopivan katoksen ja soitan sieltä. Aina on tilanteista selvitty. Sinne, minne pianomies hakeutuu, siellä sadetta pitävät pian monet muutkin, ympäri maan esiintyvä pianotaiteilija naurahtaa.

Fillaripianisti tuo aivan uudenlaista elämyksellistä elävää musiikkia tapahtumaan. Kappaletoiveitakin saa pianistille esittää.

– Toki, jos toive ja kappaleen tuntemukseni kohtaavat, saatan sen täyttää, Paakkari hymyilee.

Tangomarkkinat on Seinäjoen tunnetuin tapahtuma ja sitä odotetaan jo takaisin. Ennakkopalaute tapahtumasta on ollut positiivista.

– Todella hienolta tuntuu, että saatiin näin laaja tapahtuma rakennettua poikkeusajan haasteiden keskellä, siitä kiitos mukaan lähteneille yrityksille. Aika ei ole helppo yrittäjille, mutta siitä huolimatta löytyi halua lähteä viemään yhteistä tapahtumaa eteenpäin. Tämä on päänavaus uudelle yhteistyökuviolle, jonka toivon kantavan seuraavina vuosina Tangomarkkinat menestykseen, sanoo toimitusjohtaja Pasi Ojala Tangomarkkinoilta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat