Keskinen: Vauhtiajot järjestyvät suunnitellusti, lipunmyynti kovassa vauhdissa vallitsevasta tilanteesta huolimatta

Viime viikolla Vauhtiajoit ilmoitti ottavansa huomioon Etelä-Pohjanmaan koronatilanteen, jossa siirryttiin koronanyrkin suosituksen mukaisesti kiihtymisvaiheeseen, nyt rajoituksia ollaan lisäämässä tulevasta perjantaina alkaen.

Viime viikon tietojen perusteella tapahtuman aikataulu lyheni kumpanakin päivänä sekä alusta että lopusta, jonka vuoksi myös yhdet artistit jouduttiin perumaan. Perjantailta jää pois Erika Vikman ja lauantailta ruotsalais-tanskalainen Amaranthe.

– Aluksi näytti siltä, että joudumme perumaan jopa kaksi artistia per ilta, mutta onneksi selvisimme yhdellä. Sekä me festivaaliorganisaatiossa että bändit ovat pahoillaan muutoksista. Iso kiitos jo tässä kohtaa kaikille asiakkaille ymmärtäväisyydestä, sekä kärsivällisyydestä, jota tänä poikkeusaikana on todellakin tarvittu. Positiivista kyllä myös lippukauppa on ruvennut käymään hyvin, toteaa promoottori Kalle Keskinen.

Aluehallintovirannomaiset ilmoittivat tiistaina 10. elokuuta Vaasan sairaanhoitopiiriä koskevista kokoontumisrajoituksista. Etelä-Pohjanmaalle kokoontumisia koskevia rajoituksia ollaan todennäköisesti asettamassa 13. elokuuta alkaen.

– Meillä ei ole tullut mitään muutettavaa alkuperäiseen suunnitelmaan viime viikon jälkeen. Meille myös silloin kerrottiin, että Etelä-Pohjanmaan alueelle ei tulee enää muutoksia tällä viikolla, mutta uudet rajoitukset tulevat jos olevat tullakseen. Meiltä löytyy ohjeistuksen vaativat istumapaikat ja muut vaadittavat järjestelyt ovat myös toteutettavissa eli Vauhtiajot järjestetään suunnitellusti.

Hänen mukaansa lipunmyynti on silti tässä vaiheessa viikkoa hyvässä vauhdissa.

– Noin 85 prosenttia Lakeudenpuiston 5000 hengen yleisökapasiteetista on saatu myytyä ja kovaa vauhtia ollaan menossa loppuunmyydyksi. Suurimmaksi esteeksi lipunmyynnille on muodostunut kaupungin hotellikapasiteetti, joka ei riitä kun samaan aikaan järjestetään perussuomalaisten puoluekokous. Olemme ohjanneet ihmisiä kotimajoituksiin. Lisäksi uimahallin taakse on saatu järjestettyä leirintäalue.

Keskinen kertoo, että järjestelyissä on viime vuoden tapaan huomioitu kaikin tavoin kävijöiden turvallisuus.

– Kävijöille on tarjolla maskeja, jotka kuuluvat lipun hintaan. Niiden käyttäminen ei ole pakollista, mutta toki suositeltavaa. Lakeudenpuiston tapahtuma-alueen kapasiteetissa olemme alusta asti ottaneet huomioon istumapaikkamahdollisuudet ja turvavälien mahdollistamisen asiakkaille.

Vauhtiajot 2020 järjestettiin samanlaisissa olosuhteissa erityisjärjestelyillä.

– Tärkein vaikuttava tekijä yleisötilaisuuden kannalta on rokotekattavuus viime vuoteen verrattuna, jota ei ollut siihen aikaan lainkaan. Huomioitavaa on myös, että Vauhtiajojen kävijöiden keski-ikä on 32-36 vuotta, joiden rokotekattavuus on huomattavasti nuoria parempi, Keskinen muistuttaa.

Vauhtiajot järjestetään Seinäjoella elokuun 13.-14. päivinä. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa BEHM, Klamydia, J. Karjalainen, Kaija K, Mikael Gabriel, Stamina, Popeda ja Chisu. Vauhtiajoihin oleellisena osana kuulunut autoilun ratatapahtuma on peruttu aikaisemmin koronan ja aikataulusyiden vuoksi.

Juttua päivitetty 15.15 täydennetty tietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä koskevista tulevista rajoituksista sekä lisätty aiheeseen liittyvä Keskisen kommentti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat