Etelä-Pohjanmaalle kokoontumisrajoituksia tulevasta perjantaista alkaen

Aluehallintovirasto tiedottaa, että koko Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle tullaan asettamaan kokoontumisrajoituksia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki suosittelee kokoontumisrajoituksia alueelle. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto arvioi, että tartuntatautilain pykälän 58 mukainen rajoituspäätös tehdään. Päätös julkaistaan torstaina 12. elokuuta ja määräys on voimassa 13.8.-9.9.2021

Epidemiatilanne on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella heikentynyt merkittävästi ja alue on edelleen kiihtymisvaiheessa. Tällä hetkellä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee määräystä kokoontumisrajoituksista.

Tulevan aluehallintoviraston päätöksen mukaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää ilman rajoituksia, jos osallistujamäärä on enintään kymmenen henkilöä sisätiloissa, ja enintään 50 henkilöä rajatuissa ulkotiloissa.

Suurempiakin tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää ilman henkilömäärärajoitusta, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta. Ohje velvoittaa, että tapahtuman järjestäjä on varmistanut asiakkaiden oleskelun väljästi siten, että osallistujilla on omat paikat, jonojen syntyä ehkäistään ja ruuhkia vältetään. Tapahtuman järjestäjän tulee myös suositella maskin käyttöä ja tehostaa tilojen sekä pintojen puhdistamista.

Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Etusivulla nyt

Luetuimmat