Lauantailta peruutetti SJK - FC Honka pelataan maanantaina

Lauantaina 14.8. pelattavaksi merkitylle Veikkausliigan ottelulle SJK – FC Honka on päätetty uusi ajankohta, ja ottelu pelataan maanantaina 16.8. kello 18.30 OmaSp Stadionilla.

Ottelu jouduttiin siirtämään osaa SJK:n joukkuetta koskevien viranomaisten asettamien vielä lauantaina voimassa olevien karanteenimääräysten takia. Uusi ajankohta ottelulle pystyttiin kuitenkin löytämään nopeasti jo saman ottelukierroksen yhteyteen.

Tapahtumassa on vahva maskisuositus ja porteilla on tarjolla kaikille käsidesiä. Lisäksi stadionin jokaisessa katsomonosassa on mahdollisuudet käsien pesemiseen ja turvavälien pitämiseen niin halutessaan. Sisällä olevien ravintolatilojen kapasiteettia on rajattu. Lisätietoa tapahtuman järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosassa.

SJK on viime viikon joutunut pitämään harjoitusviikkona, kun edellinen vierasottelu Helsingin IFK:ta vastaan peruttiin, HIFK-leirissä ilmenneen koronatapauksen vuoksi. Samalla myös SJK:n tämä oma kotiottelu siirtyi lauantailta maanantaille, koska osalla SJK:n pelaajista oli korona-altistumisen vuoksi päällä viranomaisen määräämä karanteeni. Viime viikolla SJK piti pelituntumaa yllä ja pelasi sisäisen harjoitusottelun, mukanaan useampi SJK Akatemian pelaaja.

Veikkausliigassa SJK on erinomaisissa asetelmissa, kun runkosarjan viimeinen kolmannes käynnistyi. Sijoitus on tätä kirjoitettaessa viides, mutta vain kolmen pisteen päässä mitalisijoista. Kuntopuntarissa SJK on viimeisen viiden pelin otannalla jaetulla toisella sijalla yhdessä HJK:n kanssa, mutta paremmalla maalierolla HJK:n yläpuolella. Kärjessä on KuPS, jolla on yksi voitto enemmän kuin SJK:lla. SJK on voittanut viidestä viime pelistään kolme, sekä pelannut tasan HJK:n kanssa. FC Honka puolestaan on pelannut viisi viimeistä otteluaan ilman tappioita, mutta voittanut niistä vain kaksi. Kolmasti se on päätynyt tasapeliin. Kuntopuntarissa Honka on viidentenä, ja sarjataulukossa vasta kahdeksantena. FC Hongalla on kuitenkin alla maukas 4-1 voitto Ilveksestä viime viikonlopulta.

– Hyvillä fiiliksillä ennenkaikkea siitä, että päästään ottelu pelaamaan, eikä tule liian pitää pelitaukoa. Pelitauot on aina hankalia, varsinkin kun on hyvässä pelivireessä. Me ollaan pelattu sisäinen peli ja päästy kokoajan treenaamaan, joten sillä tavoin on hyvä vire, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Honka on myös ollut hyvässä vireessä viime aikoina. Viisi tappiotonta peliä alla, joten sinänsä ihan hyvä peli varmasti tulossa. Honka on hyvä pallollinen joukkue ja vähän meidän pitää päästä rikkomaan heidän peliä. Mutta toisaalta, meidän peli on tällä hetkellä hyvässä formissa ja jätkät näyttää hyviltä treeneissä, Honkavaara jatkaa.

SJK vahvisti siirtoikkunan alussa rivejään australialaisella Brandon Wilsonilla ja siirtoikkunan lopussa puolalaisella Rafal Wolsztynskilla. Molemmat ovat käyttökelpoisia heti, joskaan hyökkääjä Wolsztynski ei ole vielä ehtinyt harjoittelemaan joukkueen kanssa kuin parit harjoitukset. Wilson on ehtinyt jo harjoitella joukkueen kanssa pari viikkoa ja hän myös pelasi sisäisessä harjoitusottelussa täydet minuutit sekä SJK Akatemian mukana JJK:ta vastaan.

– Uusista pelaajista Rafa vasta tänään meidän kanssa treenasi ensimmäisen kerran, että katsotaan tuleeko maanantai hänelle liian noepasti. Mutta se jää sitten nähtäväksi, keitä kokoonpanoon valitaan, päättää Honkavaara.

Muutenkin SJK:n pelaajatilanne on nyt hyvä, sillä ja joukkueessa on vain pikkuvaivoja, ei mitään pidempiä loukkaantumisia. Pelikieltoja ei myöskään ole. Siirtoikkunassa SJK:sta siirtyi Ykkösen TPS:n riveihin loppukauden lainasopimuksilla Joonas Sundman ja Serge Atakayi. Ennestään SJK:sta on lainalla hyökkääjä Jeremiah Streng ja laina jatkuu FF Jaron paidassa Ykkösessä kauden loppuun.