Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilu | SPV julkistaa koko joukkueensa - omat juniorit vastuun kantajiksi

Joukkue nuorentuu edelleen - mukana toisen polven nuori lupaus

SPV lähtee kauteen 2021-22 edelleen nuorentuneella ryhmällä. Lähteneiden ja pois jääneiden pelaajien tilalle on noussut jälleen uusia omia junioreita sekä yksi kokonaan ulkopuolelta tuleva pelaaja, kun Kasper Tähkä, 21, liittyy ryhmään Joensuun Josbasta. Tähkä on salibandyn kulttupelaaja Janne Tähkän poika. Nuorella miehellä jo useamman vuoden kokemus divarin puolelta. Pesti SPV:ssä on kuitenkin hänen ensimmäisenä liigatasolla.

– Meillä on kasassa urheilullinen ja entistä paikallisempi ryhmä. Se tuo tiettyjä etuja etenkin mentaalipuolella, ja kun olemme aina SPV:ssä pyrkineet vaalimaan myös sitoutumista sekä urheilullisesti valveutunutta lähtökohtaa, nyt meillä on varsin kiinnostava sekoitus kasassa, kommentoi päävalmentaja Tommy Koponen.

Uudet nuoret tulevat SPV:n P21 joukkueesta. Eero Karjanlahti, Teemu Lakso, Eero Haapaniemi, Matias Lintula. ja Matti Jyrkiäinen saavat lisäkseen vielä Santeri Uusi-Laitilan, joka edustaa myös Suomen U-19 maajoukkuetta nyt elokuussa Tsekissä pelattavissa MM-kisoissa.

Tärkeitä jatkajia joukkueelle ovat uransa parhaan kauden pelannut Henri Urmas sekä vuodesta toiseen liigan kärkitasolla tehotilastoissa keikkuva Sami Koski. Myös kapteeniosastoa edustavat Ville Kuusela, Henri Myllymäki ja Janne Autio ovat edelleen joukkueen ehdotonta runkoa ja tuovat nuorekkaaseen ryhmään arvokasta kokemusta. Jari Hankkion ja Petri Hakosen jatkosopimukset takaavat kokeneemman osaston leveyden. Kun muutoinkin lähtijöiden määrä oli vähäisempi kuin tulijoiden, SPV:n valmennusjohto kokee koko joukkueensa olevan entistä leveämpi.

– Hieman yllättäenkin ryhmämme on lopulta entistäkin leveämpi, kun kokeneista miehistä löytyi vielä halua sitoutua ja samalla uusia nuoria nousee yhä laajemmin pelaavaan kokoonpanoon. Kasper Tähkä tuo porukkaamme väriä, jolle SPV:ssä on myös aina ollut tilaa, Tommi Koponen arvioi

Hieman yllättäenkin ryhmämme on lopulta entistäkin leveämpi, kun kokeneista miehistä löytyi vielä halua sitoutua ja samalla uusia nuoria nousee yhä laajemmin pelaavaan kokoonpanoon.

Tommi Koponen