OmaSp Stadionista nousi uudenlainen tapahtuma-areena

Tapahtuma-areenaksi laajentunut OmaSp Stadion tarjoaa jatkossa monipuoliset mahdollisuudet urheilu- ja festivaalitapahtumille.

Seinäjoen OmaSp Stadionin laajennus valmistuu perjantaiksi Stadionfestin käyttöön. Sationin kapasiteetti kasvoi laajennuksen myötä vastaanottamaan festivaalien ja muiden tapahtumien aikana kaikkiaan 15 000 henkilöä. Stadion tuo Seinäjoelle uutta suuren maailman tunnelmaa, kun urheiluotteluiden oheen voidaan nyt järjestää yleisöä viihdyttävää ohjelmaa.

–Nyt meillä on upeat tilat ja valmiudet järjestää uudenlaista ottelukulttuuria tarjoava kokonaisuus, jossa itse ottelu on osa isompaa tapahtumaa. Ottelun ympärille voidaan rakentaa koko päivän tai viikonlopun ajan viihdyttävä tapahtuma, johon voidaan sisällyttää vaikkapa lapsiperheille suunnattua ohjelmaa aamupäivään, musiikkiesityksiä ja hyvää ruokaa ja juomaa ottelun alle ja vielä pelin jälkeen tarjota mahdollisuus jäädä fiilistelemään tunnelmaa after game-tilaisuuteen, kertoo SJK-konsernin toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Tapahtuma-areenan lisäinvestointien budjetti on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Stadion ei palvele vain jalkapalloa, vaan se soveltuu monipuolisesti eri urheilulajien peliareenaksi. Neuvotteluja on jo käyty mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Tässä vaiheessa en voi mitään julkistaa, mutta suunnitelmia on. Itse näen, että esimerkiksi stadionia aiemminkin hyödyntäneet pesäpallo ja amerikkalainen jalkapallo saavat uudistuneen areenan myötä mahdollisuuden toteuttaa aivan uudenlaisia ja laajempaa yleisöä houkuttelevia otteluviikonloppuja, Kivimäki visioi.

Tavoitteena on järjestää stadionilla 10-15 tapahtumaa vuosittain.

Nyt meillä on upeat tilat ja valmiudet järjestää uudenlaista ottelukulttuuria tarjoava kokonaisuus.

Sami-Petteri Kivimäki

– Näistä muutama koko kapasiteettia hyödyntävä isompi festivaali, osa itse järjestettynä, osa vuokralaisten järjestäminä, Kivimäki kertoo.

Stadionin edustalle on kohonnut esiintymislava ja stadionin VIP-tiloihin kaksi kerrosta kattava, 350 henkilöä molemmissa kerroksissa vetävä lasiterassi, jolta esityksiä voi seurata aitiopaikalta.

– Meille rakentuu etupihalle tapahtuma-alue, jossa on kiinteä esiintymislava. Katosalueen alle rakennetaan katsomotasanteet, selvittää Oma Sp Stadionin palvelupäällikkö Henna Hautamäki.

Jatkossa tapahtumia pystytään järjestämään stadionilla aiempaa enemmän.

– Suunnitelmissa on tapahtumia eri kohderyhmille ja eri genrejen artisteille. Stadionilla pelattavista otteluista pystytään tekemään yleisölle kokonaisvaltaisia elämyksiä, joihin sisältyvät jälkipelit artisteineen, avaa Hautamäki.

Parkkialue pysyy entisellään. Etupiha on tapahtumien ajan varattu tapahtuma-areenaksi ja on suljettu liikenteeltä. Liikenneratkaisuilla kannustetaan bussilla saapumiseen. Samoin polkupyöräparkkeja on rakennettu stadionin ympäristöön.

– Tavoitteena on entisestään kehittää julkisen liikenteen reittejä stadionille ottelu- ja tapahtuma-aikoina. Tänne on helppo tulla bussilla tai polkupyörällä, sanoo Kivimäki.