Myllysaaren silta on suljettu liikenteeltä - uutta siltaa joudutaan odottamaan ensi vuoteen

Seinäjoella Mallaskosken panimon paikkeilta joen ylittävä kevyen liikenteen käytössä ollut Myllysaaren silta on suljettu nyt kokonaan käytöstä.

–  Viime viikolla tehdyssä tarkastuksessa on ilmennyt sellaisia vaurioita sillan kantavissa rakenteissa, että silta joudutaan laittamaan käyttökieltoon turvallisuuden vuoksi, kertoo suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila Seinäjoen kaupungilta.

Jo aiemmin vuonna 2019 tehdyissä tarkastuksissa on todettu, että vanha silta on niin pahasti lahonnut, että sitä ei millään korjaustoimenpiteillä turvalliseksi ja käyttökelpoiseksi enää saada.

– Silta puretaan ja tilalle rakennetaan teräsrunkoinen, lankkukantinen silta. Suunnitelmissa oli toteuttaa uudistus tämän vuoden aikana. Tarjouksia saatiin kuitenkin vain yksi ja se ylitti huomattavasti suunnittelijan antaman kustannusarvion 230 000 euroa, joten hanke keskeytettiin ja siirrettiin vuodelle 2022, selvittää Kaistila.

Hanketta jatketaan todennäköisesti jo tämän vuoden puolella tarjousten osalta ja mahdollisesti myös rakentaminen pääsee heti ensi vuoden alussa käyntiin.

– Mahdollisimman nopeasti tässä on tarkoitus edetä. Vanhaa siltaa ei kuitenkaan lähdetä etukäteen purkamaan, jotta vältytään kahden työmaan perustamisesta samalle paikalle, Kaistila toteaa.

Kustannusarvion ja tarjouksen merkittävään suuruuseroon vaikuttaa maailmanmarkkinatilanne.

– Teräksen ja muiden rakennusmateriaalien hinnat ovat nyt hyvin korkealla, ja se nostaa kustannuksia. Myllysaareen siltahanke kuitenkin toteutuu suunnitellusti, sillä investointi on budjetoitu jo tälle vuotta, Kaistila sanoo.

Sillasta tullaan rakentamaan kolme metriä leveä, jolloin se palvelee kevyenliikenteen väylänä nykyistä huomattavasti paremmin.

– Nykyisellään silta on ollut aivan liian kapea. Jatkossa siitä mahtuu kulkemaan useampi ihminen kerrallaan, sanoo Kaistila.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat