SeAMKin Frami F toimii jatkossa osittain aurinkoenergialla

Vihreällä energialla haetaan kustannussäästöä ja tehdään ilmastotekoja

Framin sähköstä osa tuotetaan jatkossa aurinkoenergialla. Seinäjoen ammattikorkeakoulun käytössä olevan Frami F-rakennuksen katolle rakennetaan syksyn kuluessa aurinkosähkövoimala, jonka paneeliteho on noin 100 KWp:tä. Vuodessa noin 250 paneelia tuottavat 7 prosenttia F-osan kokonaissähkönkulutuksesta, mikä on arviolta 80 000 kilowattituntia. Investointi maksaa vajaat 90 000 euroa. Business Finlandilta on saatu hankkeelle 20 prosentin energiatuki.

Aloite aurinkovoimalasta tuli Seinäjoen ammattikorkeakoululta.

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat merkittävässä roolissa SeAMKin strategiassa ja käytännön toiminnassa. Seuraamme aktiivisesti muun muassa energiankulutusta ja pyrimme vähentämään hiilijalanjälkeämme, kertoo SeAMKin kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja Terhi Junkkari.

SeAMK voi hyödyntää voimalaa myös opetuskäytössä. Kyse on lähinnä ohjelmoinnin opetuksesta.

– Opiskelijat voivat tehdä sovelluksia, joissa järjestelmän tuottamaa dataa voidaan käsitellä ja analysoida halutulla tavalla. Laitteistoa tullaan käyttämään instrumentoinnin opintojaksolla. Tutustumme laitteiston komponentteihin ja käymme katsomassa järjestelmää ihan paikan päällä, avaa lehtori Ismo Tupamäki SeAMKin tekniikan opetuksesta.

Framin pääoperaattorina Into Seinäjoki lähti mielellään toteuttamaan uudistusta.

– Halusimme vastata SeAMKin tarpeisiin ja tavoitteisiin. On kiinnostavaa ja tärkeää olla mukana edistämässä vihreän energian hyödyntämistä ja hiilijalanjäljen pienentämistä, kiinteistöpäällikkö Anssi Puska Into Seinäjoesta toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat