Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilu | Seinäjokelainen Aleksi on seuransansa ensimmäinen edustaja maajoukkuetie-leirillä

Aleksi Elmeranta, 12, ei muista salibandytaipaleensa ensimetreistä juuri mitään. Eikä ihmekään, sillä hän oli lajia aloittaessaan vasta neljän, viiden vuoden vanha.

– Ihan tyhjästä laji kai tuli. Kokeilin sitä ja se tuntui heti hauskalta, poika miettii.

Aleksi edustaa seinäjokelaista Salibandyseura Konnia. Hän on seuran ensimmäinen pelaaja, joka pääsee karsinnan kautta osallistumaan Salibandyliiton maajoukkuetie-toiminnan valtakunnalliseen tapahtumaan Eerikkälän urheiluopistolle.

Aleksi Elmeranta käy ohjatuissa harjoituksissa niin sanotussa konnaluolassa, eli Konnien kotisalissa Qmax Areenalla kolme kertaa viikossa. Myös kavereiden kanssa poika käy hallilla treenaamassa.

– Kotipihassakin on maali, johon tulee vedeltyä laukauksia.

Lähinnä keskihyökkääjänä pelaavalla Aleksilla ei vielä tässä vaiheessa ole lajille sen kummempia tavoitteita.

Odotan, että saan sieltä hyvää kokemusta ja opin uusia taitoja. Minulla on muutamia tuttuja siellä muista joukkueista.

Aleksi Elmeranta

– Koitan vain pelata hyvin omalla tasollani.

Hän on lähdössä hyvillä mielin leirille.

– Odotan, että saan sieltä hyvää kokemusta ja opin uusia taitoja. Minulla on muutamia tuttuja siellä muista joukkueista.

Salibandyn harrastamisessa on Aleksin mielestä parasta onnistumisen kokemukset ja se, kun huomaa kehittyneensä. Hetken aikaa jalkapalloakin harrastanut poika arvelee, että hänen vahvuutensa lajissa on hyvä pelisilmä. Eniten hän tykkää harjoituksista, joissa pitää ottaa kaikki irti.

– Se on parasta, jos pitää oikeasti tehdä jotain, että pärjää harkoissa.

Kesällä Aleksi laittoi salibandymailan hetkeksi naulaan ja keskittyi heittelemään kavereiden kanssa frisbeegolfia. Kuudesluokkalaisen haaveissa siintää pääsy vuoden päästä Nurmon yläasteen liikuntaluokalle. Sitä ennen on kuitenkin edessä vielä monet säbäharkat ja se liiton leiri.

– Kyllä tässä aika hyvillä fiiliksillä ollaan, kun leirikutsu tuli, Aleksi iloitsee.

Myös Salibandyseura Konnien puheenjohtaja, niin kutsuttu pääkonna Jukka Tervo, on iloinen Aleksi Elmerannan pääsystä mukaan Salibandyliiton organisoimaan maajoukkuetie-tapahtumaan.

– Aleksi pääsi varmasti ansaitusti leirille mukaan. Hän on pallotaitava kaveri, jolla on hyvä peliäly. Seuraan Aleksin kehitystä tarkalla silmällä, Tervo sanoo.

Salibandyseura Konnat on perustettu kuusi vuotta sitten. Aikuisten sarjatoimintaan osallistuu kaksi naisjoukkuetta ja kaksi miesjoukkuetta. Edustusjoukkue pelaa suomisarjaa. Lisäksi sarjapelejä pelaa viisi juniorijoukkuetta.

– Meille on juuri perustettu uusi joukkue -14 -syntyneille lapsille. Siihen on tällä hetkellä ilmoittautunut 31 poikaa ja tyttöä, Tervo iloitsee.

Lisäksi konnaluolassa kokoontuu harjoituksiin muun muassa tyttöjoukkue, salibandykerho ja erityisliikuntaryhmä mykonnat. Kaiken kaikkiaan Konnissa on nelisensataa jäsentä.

Jukka Tervolla on visioita Konnien kehittämiseen. Yksi niistä on se, että vuosikymmenen lopulla edustusjoukkue koostuu pääosin omista junioreista.

– Työ aloitetaan siten, että vuoden päästä edustusjoukkueen harjoitusrinkiin nostetaan 3-4 parasta junioria. Kehitys nopeutuu, kun pääsee harjoittelemaan huomattavasti parempien pelaajien kanssa. Peliaikaahan he eivät aikuisten sarjassa vielä tietenkään saa, mutta sekin hetki kyllä tulee.

Toinen tavoite, visio, on toiminnan vakinaistaminen ja oman paikan vakinaistaminen seurakentällä.

– Tavoitteena on nostaa seuran jäsenmäärä viiteensataan. Meillä on olosuhteet hyvässä kunnossa. Kaksi harjoittelusalia ja hyvä valmentajatilanne. Konnissa lapsia valmentavat vain aikuiset. En hyväksy alaikäisiä valmentajaksi, Tervo kertoo.

Konkreettisia toimia tavoitteiden saavuttamiseksi ovat muun muassa tietotaidon kasvattaminen, valmentajien koulutus ja lajin yleisen kehityksen seuraaminen. Jukka Tervo, pääkonna, seuran puheenjohtaja ja perustaja luonnehtii itseään seuran hanslankariksi.

– Olen seuran, joukkueiden ja harrastajien palvelija. Autan kaikkia.