Urheilu | SJK:n valmentaja Honkavaara lopettaa kuluvan kauden jälkeen ­– Sarajärvi "Uskomme tekevämme päätökset seuran tulevaisuutta ajatellen"

Parhaillaan mukana mitali- ja europaikka kamppailussa olevalle SJK:n edustusjoukkueelle halutaan työrauha. Viime päivinä mediassa on keskusteltu päävalmentaja Jani Honkavaaran jatkosta SJK:ssa, ja se on nostanut tunteita SJK-yhteisössä.

Aiemmin tiistaina Jani Honkavaara kertoi omalla sosiaalisen median kanavallaan, että hän ei jatka SJK:ssa kauden 2021 jälkeen, ja hän toivoi joukkueelle työrauhaa tämän kauden loppuun. Samaa toivoo SJK ja seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

– Jani Honkavaara allekirjoitti SJK:n kanssa kahden vuoden päävalmentajasopimuksen syksyllä 2019 ja tuo sopimus päättyy nyt kuluvan kauden jälkeen sovitusti. Ensi kaudella jatkamme uuden päävalmentajan alaisuudessa, kertoo Sarajärvi.

Hän ymmärtää SJK-kannattajien ja seurayhteisön ihmettelyn, koska joukkue on tällä hetkellä etenemässä tavoitteeseensa, ja moni olisi halunnut Honkavaaralle jatkoa.

– Kannattajilla on täysi oikeus mielipiteeseensä. Mutta uskomme tekevämme päätökset seuran tulevaisuutta ajatellen, ja kannamme niistä päätöksistä vastuun tuloksellisesti sekä taloudellisesti, mies jatkaa.

Sarajärvi analysoi kahden vuoden ajan jaksoa osittain onnistuneeksi.

Kannattajilla on täysi oikeus mielipiteeseensä. Mutta uskomme tekevämme päätökset seuran tulevaisuutta ajatellen, ja kannamme niistä päätöksistä vastuun tuloksellisesti sekä taloudellisesti.

Raimo Sarajärvi

– Olemme asettaneet seuralle tavoitteet tälle kahden vuoden ajanjaksolle, ja osin olemme niissä myös onnistuneet.

Tällä hetkellä akatemiajoukkue pelaa noususta Ykköseen ja edustusjoukkueella on vielä mahdollisuuksia palata vuosien jälkeen mitalikantaan.

– Olemme sijoittaneet seuran infraan jälleen isolla panoksella, jonka uskomme tuovan taloudellista turvaa seuralle myös pitkälle tulevaisuuteen. Tuemme seuran hallituksen kanssa tämän hetken joukkuetta ja sen nykyistä valmennusjohtoa kauden loppuun sovitusti. Samalla annamme joukkueelle sekä sen valmennukselle työrauhan. Ensi kauden asioista tiedotamme myöhemmin syksyllä tai viimeistään kauden jälkeen. Rakennamme koko ajan taustalla joukkuetta ja seuraa myös tuleville kausille, päättää Sarajärvi.