Etelä-Pohjanmaan kokoontumisrajoitukset päättyvät huomenna perjantaina

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä koskevat kokoontumisrajoitukset eivät jatku 9. syyskuuta jälkeen eli voimassa olevien rajoitusten päätyttyä.

Aluehallintovirasto katsoo, että kokoontumisrajoitusten jatkaminen ei ole välttämätöntä, sillä alueen terveydenhuollon kantokyky ei ole juuri nyt vaarassa, ja tartuntaketjut ovat pääosin jäljitettävissä.

Sairaanhoitopiirin arvion mukaan alueen tilanne on mennyt parempaan suuntaan ja rokotukset ovat edenneet. Toiveena kuitenkin on, että rokotuskattavuus edelleen nousisi, jotta uusilta epidemian pahenemisvaiheilta ja rajoitustoimenpiteiltä jatkossa vältyttäisiin. Tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on jatkossa edelleen noudatettava myös yleisötapahtumissa. Sairaanhoitopiirin mukaan sairaalahoidon tarpeeseen pystytään vastaamaan hyvin. Joukkoaltistumiset ovat kuitenkin ruuhkauttaneet tartunnanjäljitystä.

Kunnat voivat edelleen antaa tartuntatautilain mukaisia rajoituspäätöksiä omalla alueellaan.

Ravintolatoiminnan koronarajoituksista säädetään erikseen tartuntatautilain pykälässä 58 a, jossa kuvattuja rajoituksia hallitus tarkentaa ja lieventää asetuksilla. Näitä voimassa olevia ravintoloita koskevia rajoituksia on noudatettava myös ravintolassa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

Kommentoi