Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seinäjoen Jalkapallokerholla on jäljellä vielä kaksi kotipeliä runkosarjassa – päävalmentaja painottaa perusasioiden merkitystä

Seinäjoen Jalkapallokerholla on Veikkausliigassa edessä kiireinen loppurutistus, kun runkosarja huipentuu sunnuntaina 26. päivänä syyskuuta kotiotteluun FC Lahtea vastaan. Sitä ennen Kerho nähdään kotistadionilla jo tulevana lauantaina 18. syyskuuta, kun edessä on varsinainen superlauantai, jossa ottelussa on vastassa turkulainen FC Inter. Superlauantaina stadionilla on ohjelmaa niin ennen ottelua, kuin jälkeen.

Runkosarjan viimeinen kaksi viikkoa on Seinäjoen Jalkapallokerholle varsin kova rutistus. SJK pelasi viime lauantaina Kuopiossa Kuopion Palloseuraa vastaan ja eilen tiistaina Kotkassa KTP:tä vastaan. Näiden pelien ja kahden kotiottelun väliin mahtuu myös keskiviikon 22. syyskuuta vierasottelu Valkeakoskella FC Hakaa vastaan. Se tarkoittaa sitä, että kahden viimeisen runkosarjaviikon aikana, SJK on tulessa viidesti.

– Kova rutistus, mutta toisaalta nyt saadaan pelata paljon ja on mukava pelata. Näin ei ole ollut aiemmin tällä kaudella, että pelien välissä olisi vain kaksi päivää, mutta näillä nyt mennään, tuumii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Kuopion ja Kotkan reissulla Honkavaaralla oli mukana 22 pelaajaa.

– Palautumisen merkitys korostuu. Onneksi meillä on iso rosteri, niin saadaan tuoreita jalkoja ja kasvoja kentälle.

Veikkausliigan kärkikaksikko Helsingin Jalkapalloklubi ja Kuopion Palloseura ovat selvässä johdossa. Kolmannesta sijasta runkosarjassa kamppailevat FC Inter, SJK, Helsingin IFK ja FC Lahti. Lauantain kotipeli Interiä vastaan on iso peli.

Kärkipään joukkueita vastaan perusasiat korostuvat ja ne pitää tehdä hyvin. Ottelu hävitään, tai voitetaan, sekä oman, että vastustajan maalin edessä.

Jani Honkavaara

– Kärkipään joukkueita vastaan perusasiat korostuvat ja ne pitää tehdä hyvin. Ottelu hävitään, tai voitetaan, sekä oman, että vastustajan maalin edessä. Aina tulee joku maalipaikka. Tarvitaan hyvää viimeistelyä ja vastaavasti molarilta hyviä koppeja, Honkavaara painottaa.

Runkosarjan huipentavassa kotiottelussa vastaan tuleva FC Lahti on Honkavaaran kahden valmennusvuoden aikana ollut SJK:lle valloittamaton linnake.

– Lahti kontrolloi pelissä vauhtia ja on vaikea vastustaja. Se on liigan kokeneimpia joukkueita. Lahti ei ole viime aikoina ollut vakuuttava, mutta mitään ei tule ilmaiseksi.

Yläloppusarjaan selvittää tiensä runkosarjan kuusi parasta, joiden kesken mitalit ja paikat europeleihin ratkaistaan. Kolmen kärki saa kotiedun eli yksinkertaisessa sarjassa kolme peliä kotiin ja kaksi vierasmatsia. Honkavaara painottaa, että on tärkeää varmistaa hyvät asemat.

– Nykyisin olosuhteet ovat niin hyvät, että kotietu ei ole niin iso juttu, muuten kuin tietysti matkustamisen kannalta. Siinä on kuitenkin monta muuttuvaa tekijää. Toisaalta olemme fyysinen joukkue ja luonnonnurmi on sopinut meille hyvin.

Honkavaaran SJK:lle ensimmäinen tavoite on varmistaa paikka yläloppusarjaan.

– Sen jälkeen kamppaillaan isoista asioista. Minimitavoite on europaikka eli paikka neljän joukossa, mutta mitali on myös tähtäimessä.