Lauantain kotipelissä kannattajapääty on tyhjä – Kloppien protesti on kohdennettu seurajohdolle

Seinäjoen jalkapallokerhon kannatuskerho Klopit aikoo järjestää protestin, jonka vuoksi kannattajapäätty pysyy tyhjänä ensimmäisen puoliajan ajan.

Asiasta on keskusteltu Kloppien Facebook-ryhmässä ja lisäksi SJK:n kannattaja Mark Whiltshear taustoitti asiaa omassa youtube-podcastissaan. Kannattajat ovat kokeneet, ettei heillä ole väliä.

– Ehkä sitä ei ole niin tarkoitettu, mutta niin se on koettu. Kerholla on slogan "Meidän kerho". Osa porukasta on todella vihaisia ja kokevat olonsa syrjäytetyksi. Tämä ei tunnu enää yhteiseltä.

Taustalla on osittain se, miten ja koska nykyisen päävalmentajan sopimuskauden jatkosta ilmoitettiin. Mutta taustalla on muutakin.

– Tämä alkaa vaikuttaa saippuaoopperalta. Pidetäänkö tällaista yllä vain siksi, että saadaan median ja ihmisten huomio Veikkausliigassa?

Whiltshear myös pohtii podcastissaan, miksi sopimuskauden jatkosta edes käydään keskustelua kesken kauden.

– Kommentoidaan, ettei tavoitteita ole saavutettu. Mutta kuinka kauden tavoitteet edes voisivat olla saavutettuina elokuussa?

Protestilla ei kuitenkaan otetan kantaa siihen, olisiko seurajohdon pitänyt jatkaa Honkavaaren sopimusta. Kannattajat kuitenkin peräänkuuluttavat jatkuvuutta.

– Jatkuvuus luo tasaista kehitystä ja sitä me olemme nähneet. Viimeksi kotipelissä tuntui, että peli kulki ja muutenkin tunnelma oli hyvä. Se loi kannattajillekin uskoa. Sitten tietyllä tapaa tarina riikkoontui ja kaikki se vietiin pois. Merkitseekö vain raha ja niiden mielipiteet, jotka joukkueeseen laittavat rahaa. Eikö muilla ihmisillä siellä stadionilla ole mitään väliä, kannattajat pohtivat.

Kannattajat myös muistuttavat, että heidän merkityksensä ei ole vain tunnelman luomisessa.

– Me myös kulutamme paljon rahaa otteluissa ja fanituotteisiin. Muutama vuosi sitten HJK:n kannattajat eivät päässeet Veikkausliigan puolesta peliin. SJK:n kannattajilla oli tuolloin oli banneri , jossa luki "Jalkapallo ilman faneja ei ole mitään". Me kaikki varmaan olemme yhtä mieltä siitä. Lauantain kotipelissä ensimmäisellä puoliajalla näette, mitä on jalkapallo ilman kannattajia, koska Klopit eivät ole siellä.

– On mielenkiintoista nähdä, miten se koetaan jalkapalloyhteisössä ja kiinnostaako se Kerhoa?

SJK - FC Inter lauantaina 18.9.

Katso koko podcast

https://www.youtube.com/watch?v=M37bL7-9GM8

Muokattu juttua 17.9. klo 10.20. Muutettu fani sana kannattajaksi.