Noin 226 000 asiakasta sai yllätyksen, kun Caruna alensi sähkönjakelun hintoja – Sähköllä omakotitaloaan lämmittävä säästää noin 40 euroa vuodessa

Caruna kertoo laskevansa sähkönjakelun hintaa alueilla, joissa sähköverkkoyhtiöllä on noin 226 000 asiakasta.

Maanantaiaamun (20.9.) tiedotustilaisuudessa marraskuun alussa voimaan astuvasta hinnanalennuksesta ilmoittanut Caruna keskittyy toiminnassaan sähkönjakeluun.

Carunan asiakkaiden sähkönjakeluhinnat laskevat marraskuun alusta lähtien noin 2,5 prosentilla Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuun keskustassa.

Yhtiön laskelmien perusteella sähköllä omakotitaloaan lämmittävä säästää alennuksen seurauksena 43,20 euroa vuodessa.

Muun kuin sähkölämmitteisen omakoti- tai rivitaloasujan alennus on 9 euroa vuodessa. Kerrostaloasukkaalla vaikutus on 3,6 euroa vuodessa.

Hinta-alennukset koskevat Caruna Espoo Oy:n verkkoaluetta.

Carunan toisessa yhtiössä, Caruna Oy:ssä, noin 482 000 asiakkaan hinnat säilyvät ennallaan.

Caruna Espoo Oy:n verkkoalueella sähkönjakeluhinnat ovat Suomen edullisimpien jakeluyhtiöiden hintojen tasolla, Carunan tiedotustilaisuudessa kerrottiin maanantaina.

Vaikka investointeja verkon kehittämiseen tarvitaan jatkossakin, ovat investoinnit asiakasta kohden selvästi pienemmät kuin Carunan toisessa yhtiössä Caruna Oy:ssä.

Samalla kun Caruna Espoon investointitarpeet ovat verrattain vähäiset, niin lisäksi kasvava väestömäärä ja laskeva korkotaso mahdollistavat hinnanalennukset.

– Olemme viime vuosina parantaneet sähköverkkomme toimitusvarmuutta ja lisänneet sähköverkkoon älykkyyttä, joilla varmistetaan verkon tehokkaampi etäohjaus ja viankorjaus, Carunan strategia- ja regulaatiojohtaja Noora Neilimo-Kontio kertoo.

– Keskitymme jatkossa Espoon investoinneissa riittävän kapasiteetin varmistamiseen, kun puhtaat energiaratkaisut yleistyvät asumisessa, liikenteessä ja lämmöntuotannossa.

Kokonaisuudessaan sähkön hinta muodostuu sähköenergian hinnasta, sähkönsiirron (eli -jakelun) hinnasta ja sähköverosta.