Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Poliisi ratkoo nyt rikoksia sähköpotkulautojen tiedoilla – Tampereella skuuttidata voi johtaa lapsen ahdistelijan jäljille

Poliisi on alkanut käyttää sähköpotkulautojen käyttäjistä kertyviä tietoja rikosten ratkomiseen, kertoo Yle. Tietoja käytetään MTV:nmukaan esimerkiksi epäillyn lasten ahdistelun selvittämiseen Tampereella.

Sähköpotkulautoja vuokraavan Tierin maajohtaja Katja Ojala kertoo Ylellä, että poliisi on ollut yritykseen yhteydessä parissa eri tapauksessa.

– Autamme tietenkin poliisia niin paljon kuin pystymme tietosuojalain puitteissa.

Tierin lautoihin on Ylen jutun mukaan tulossa rekisterikilpien tapaisia tunnistenumeroita, jotka mahdollistavat paremmin käyttäjien tunnistamisen liikenteessä.

Tampereella poliisilla on tutkittavana lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksenä käsiteltävä tapaus, joka ajoittuu Hatanpään Sale-kaupan edustalle ja sunnuntaihin 19. syyskuuta. Tuolloin miehen epäillään saapuneen paikalle sähköpotkulaudalla ja lopulta tarttuneen alaikäiseen tyttöön kiinni läheisellä Siirtolapuutarhankadulla. Poliisin mukaan miehen sukupuolielin olisi ollut tässä vaiheessa esillä.

Tamperelainen uutisoi asiasta keskiviikkona.

MTV kertoo poliisin selvittävän nyt Tier-yhtiön tiedoista, minkälaisella reitillä vastaavaa lautaa on sunnuntaina mahdollisesti käytetty. Tapahtumat ajoittuvat yhteen iltapäivällä.

Poliisin mukaan miehen epäillään käyneen alaikäiseen tyttöön käsiksi noin kello 13.15, kun lapset olivat ensin poistuneet kaupan läheisyydestä.

Poliisi ei ole antanut tuntomerkkejä miehestä. Lasten mukaan mies oli puhunut englantia. Lasten kertoman mukaan kyseessä oli tummaihoinen, tummiin vaatteisiin pukeutunut mies.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Vesa Järvenpään mukaan tutkinnan apuna on myös valvontakamerakuvaa. Järvenpää sanoo MTV:lle, että jokaisessa tiedotuksessa käytetään tapauskohtaista harkintaa tietojen julkaisusta.