Suosittu valotaidetapahtuma valtaa jälleen Seinäjoen Aalto-keskuksen ympäristöineen

Ilmaistapahtuma Aalto Aesthetics tuo väriä, valoa ja ääntä marraskuiseen kaupunkiin.

Suureen suosioon noussut valotaidetapahtuma Aalto Aesthetics tuo väriä, valoa ja ääntä marraskuiseen kaupunkiin. Marraskuun 6. päivänä Seinäjoen ylvään ja historiallisen Aalto-keskuksen alueella järjestettävä taidetapahtuma on omaleimainen ja kokeellista kaupunkikulttuuria esiin tuova tapahtuma.

– Seinäjoella on jo historian saatossa tehty hyvin omaleimaisia avauksia kaupunkikulttuurin edistämiseksi. Aalto-keskus on tästä hyvä esimerkki, tapahtuman taiteellinen johtaja Teemu Tuuttila sanoo.

– Myös me haluamme olla mukana tässä jatkumossa, Tuuttila jatkaa.

Aalto Aesthetics -tapahtuma nostaa Alvar Aallon arkkitehtuuria esiin uudesta ja yllättävästä näkökulmasta kunnioittaen samalla arkkitehdin visioita ja arvoja. Tapahtuma koostuu valotaiteesta, rohkeista musiikkiteoksista sekä lähialueen ruokakulttuurista. Ilmaistapahtuman keskeisenä ohjenuorana on tarjota yhdenvertaisia ja korkeatasoisia elämyksiä tasapuolisesti kaikille.

– Myös Alvar Aallon suunnittelussa tasa-arvoisuus oli keskeinen arvo. Hän suunnitteli pitkäjänteisiä kaupunkikonaisuuksia ja halusi luoda yhdenvertaisen mahdollisuuden hyvään asumiseen kaikille, Tuuttila summaa.

Tämän vuotisessa Aalto Aesthetics -tapahtumassa toteutetaan kaksi ulkotilaprojisointia. Lakeuden Ristin päätyseinään toteutettavasta teoksesta vastaa seinäjokinen ISLE Art Industries Oy ja Apila-kirjaston sisäänkäynnin videoteoksesta seinäjokelainen Santeri Norrbacka.

Tapahtuman musiikkitarjonnasta vastaa Petra Poutanen, AHO ja Lau Nau. Laulaja Petra Poutasen musiikissa live-elektroniikka ja kansansoittimet kohtaavat alkukantaisen lauluäänen. Monipuolisen musiikintekijä Matti Ahopellon oma projekti AHO on kauniisti maalailevaa ambientia. Lau Nau eli musiikintekijä Laura Naukkarinen on yksi mielenkiintoisimmista nimistä nimistä suomalaisessa nykymusiikkikentässä. Laun Naun musiikki on täynnä elokuvallista näkemystä ja omaperäistä, hienostunutta äänimaailmaa.

Lisäksi Seinäjoen kaupunginorkesteri ja Seinäjoen kaupunginteatteri järjestää Aalloilla-yhteiskonsertin osana Aalto Aesthetics -tapahtuma. Dramatisoitu ja visuaalinen konsertti on kurkistus kaupunginteatterin valmistumiseen. Tämä tapahtuma on maksullinen.

Aalto Aesthetics -tapahtuman tuottamisesta vastaa Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Tapahtumaa on tukemassa Seinäjoen kaupunki sekä Seinäjoen seurakunta. Tapahtuman tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Seinäjoen kulttuuritoimi, Seinäjoen kaupunginkirjasto, Seinäjoen seurakunta, Seinäjoen kaupunginteatteri, Luova Tehdas, Isle Art Industries ja Live Light oy.

Kuvatekstiä muokattu 24.9.2021 kello 13.13. Korjattu ajankohtaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat