Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkilaiset kutsutaan visioimaan Seinäjoen kehittämistä - strategiaa tehdessä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa

Nyt on jokaisella seinäjokisella paikka osallistua ja saattaa kuulluksi oma näkemyksensä siitä, mikä on kaupungin kehittämisen oikea suunta ja millainen on hyvä elin- ja toimintaympäristö.

Kaupungin asukkailla on reilun kuukauden ajan mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda esiin näkemyksensä kaupungin kehittämisestä, kun seuraavan kaupunkistrategian laadinta käynnistyy verkkokyselyn kautta.

– On ehdottoman tärkeää saada kaikkien kaupungin asukkaiden ja toimijoiden näkemykset yhteen. Näistä ajatuksista ja näkemyksistä rakentuu strategian kautta selkänoja päätöksenteolle. Kaupunkistrategia on merkittävä asiakirja, sillä se luo isoja linjoja kaupungin päätöksenteolle ja toiminnalle, sanoo kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Seinäjoen kaupunki toivoo asukkailta, yrittäjiltä ja yhdistyksien jäseniltä sekä kaupungin henkilöstöltä ja luottamushenkilöstöltä näkemyksiä ja mielipiteitä kaupungin kehittämisestä. Kaupunkistrategia on tärkein kaupungin johtamista ja toimintaa ohjaava suunnitelma, johon kirjataan yhteisesti sovitut tavoitteet.

–  Kaupunkistrategia tehdään tahdosta rakentaa vieläkin parempi Seinäjoki. Strategia on arkisen päätöksenteon tuki ja kartta onnistumiseen. Tavoite on saada se selkeästi strategiselle tasolle, ei pelkäksi toimenpideohjelmaksi. Kaupungissa on monipuolisia mielipiteitä ja osallistumisen avulla voidaan koota meidän kaikkien yhteinen näkemys, tiivistää se strategiaan ja sitoutua. Tällä tavoin menestytään, sanoo Kiiskilä.

Kaupunkistrategian on vastattava paikallisiin tarpeisiin, mutta samalla muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksiin. Eteenpäin mennään omaa tietä, mutta ei omassa kuplassa.

– Strategiassa huomioidaan alati muuttuvan toimintaympäristö ja verkostot. Menestyksen ja elinvoimaisuuden saavuttamiseksi pitää löytyä rohkeutta ja kykyä reagoida tosiasioiden edessä, Kiiskilä summaa.

Verkkokysely tarjoaa helpon tavan osallistua kotikunnan päätöksentekoon. Kysely löytyy nyt kaupungin verkkosivuilta ja on auki lokakuun puoliväliin saakka. Se on myös väylä käydä kansalaiskeskustelua, sillä vastaajat voivat kommentoida toisten kirjaamia ajatuksia. Verkkokysely on todellinen matalan kynnyksen osallistumisväylä kuntalaisille.

– Nyt kannattaa osallistua! Tehdään yhdessä rohkea strategia, josta kumpuavilla teoilla Seinäjoki on tulevaisuuden menestyjä ja paras kaupunki asukkailleen. Toivon, että kaupunkilaiset lähtevät aktiivisesti vastaamaan ja esiin saadaan kattavasti erilaisten, myös niiden hiljaisten, asukkaiden äänet, Kiiskilä sanoo.

Verkkokyselyn tulokset toimivat pohjana luottamushenkilöstön ja kaupungin henkilöstön osallistamiselle marras-joulukuun aikana. Tammikuussa kaupunkistrategia etenee kaupunginhallitukseen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupunkistrategian helmikuussa 2022.