Urheilu | SJK:n minimitavoite eurokentät, mitali otetaan mielellään vastaan

Yläloppusarjassa jokainen jäljellä oleva ottelu on finaali.

Seinäjoen Jalkapallokerho lunasti paikkansa jalkapallon Veikkausliigan yläloppusarjaan mitalipeleihin lyömällä runkosarjan päätöskierroksella sunnuntaina FC Lahden selvin lukemin 4-1. Voitto kotiottelussa sinetöi runkosarjassa SJK:n neljännen sijan.

– Loppujen lopuksi olen tyytyväinen. Aina voi jossitella siitä, olisiko jokin tappio voinut kääntyä tasapeliksi, tai tasapeli voitoksi, ja olisimmeko olleet silloin kolmen sakissa, mutta turhaan. Ei nelossija ole huono, kiteyttää SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara runkosarjan.

Kuuden joukkueen yläloppusarjassa Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi ratkovat keskenään mestaruuden. Teoreettinen mahdollisuus muillakin on, mutta ei käytännössä kärkikaksikon ollessa kymmenen pistettä muita edellä. Runkosarjan pisteet jäävät yläloppusarjassa voimaan.

– Me neljä muuta taistelemme sitten pronssimitalista ja kahdesta muuta europaikasta. Tulee tasainen sarja, Honkavaara ennakoi.

FC Inter sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja SJK:n jälkeen Helsingin IFK viidenneksi ja Tampereen Ilves kuudenneksi. HIFK:lla on vielä peli jäljellä, mutta se ei muuta sijoituksia.

– Yläloppusarjassa jokainen yksittäinen peli on tavallaan kuin finaali. Joukkueet tuntevat toistensa vahvuudet ja heikkoudet. Yksi tapa lähestyä peliä taktisesti on panostaa siihen mikä toimii, mutta myös siihen mikä voi yllättää vastustajan.

Yläloppusarjassa on vahvoilla, kun tekee perusasiat hyvin.

Jani Honkavaara

Honkavaara totesi SJK:n palanneen ottelussa FC Lahtea vastaan puolustamisen perusteisiin. Valmentaja näkeekin helpoimpana tapana pelata puolustamisen ja vastaiskut.

– Lahtea vastaan vastaiskut irtosivat hyvin. Olin siitä jopa yllättynytkin. Yläloppusarjassa on vahvoilla, kun tekee perusasiat hyvin. Esimerkiksi KuPS on siitä hyvä esimerkki. Se puolustaa oman pään todella hyvin.

Yläloppusarja käynnistyy ensi viikonloppuna. Sen jälkeen tulee maaottelutauko. Mitalistit ja europelijoukkueet ovat selvillä lokakuun lopulla. SJK:lla on kolme vieraspeliä ja kaksi kotipeliä.

– Todennäköisesti avaamme sarjan kahdella vieraspelillä. Se ei haittaa, sillä matkustamiseen olemme tottuneet. Minimitavoite on europaikka, mutta mitalikin olisi kiva. Se otetaan mielellään vastaan, Honkavaara tuumii.