"Meidän hyvä fiilis" kantaa ja suojaa kiusaamiselta

Seinäjoen koulut viettivät tänään teemapäivää osana kiusaamisen vastaista työtä. Hyvä henki kantaa kouluyhteisössä.

Seinäjoen kouluilla on tänään perjantaina vietetty Meidän hyvä fiilis -päivää. Kyse on kiusaamisen vastaisesta tapahtumasta, jossa ovat olleet mukana kaikki Seinäjoen peruskoulut. Seinäjokisten itse ideoima tapahtuma on osa kaupungin Yhdessä yhteistyöllä -toimintamallia, joka sisältyy koulujen suunnitelmaan oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä.

– Isolla laajalla yhteistyöllä ja yhteishengen merkitystä korostamalla edetään kiusaamisen vastaisessa työssä. Nimenomaan ennaltaehkäiseminen on kiusaamisen vastaisessa työssä tärkeintä ja tehokkainta, sanoo opettaja Kati Särmö, joka toimii Yhdessä yhteistyöllä -toimintamallin koordinaattorina.

Jokainen koulu on osallistunut päivään omanlaisillaan tempauksilla. Oppilaat ovat saaneet päivän aikana muun muassa videotervehdykset kaupunginjohtajalta ja paikallisilta urheilu- ja kulttuurimaailmassa tunnetuilta henkilöiltä.

– Tavoite on tuoda koko kaupungin yhteistä kiusaamisen ja konfliktien ehkäisemisen toimintamallia ”Yhdessä yhteistyöllä” tutuksi ja erityisesti sen tärkeintä osaa, hyvän ja turvallisen yhteishengen merkitystä. Toimintamallin keskeinen tavoite on vakiinnuttaa kiusaamisen vastainen työ osaksi koulumaailman rakenteita niin, että se toteutuu laajemmin kuin yksittäisinä kampanjoina tai tempauksina, Särmö korostaa.

Särmö muistuttaa kotien roolista kiusaamisen vastaisessa työssä.

– Olisi tärkeää, että myös vanhemmat kodeissa ja kaupunkilaiset ylipäätänsä tietäisivät mitä kouluissa tehdään. Näin voisivat itsekin kantaa paremmin oman tärkeän kortensa kekoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat