Touhula lopettaa päiväkotitoiminnan Karhuvuoressa, kaupunki aikoo jatkaa samoissa tiloissa

Seinäjoen Karhuvuoressa muutaman vuoden toiminut päiväkoti Touhula Otsontähti lopettaa toimintansa marraskuussa.

– Yrityksen taloudellinen tilanne pakottaa saneerausohjelman ehtojen mukaisesti supistamaan toimintaa yksiköistä, joissa se on taloudellisesti kannattamatonta. Seinäjoen Otsontähti on valitettavasti tällä listalla, sanoo toimitusjohtaja Sari Saari.

Syitä päiväkotitoiminnan kannattamattomuudelle on kaksi.

– Yleisesti puhuen joko kunnan palvelusetelin arvo ei riitä kattamaan laadukkaan varhaiskasvatustoiminnan tuotantokustannuksia. Myös sillä on merkitystä, miten kunta myöntää palveluseteleitä halukkaille tulijoille. Tai taustalla on toinen syy, se, että päiväkodin alueella ei asu riittävästi lapsia. Nämä kaksi tekijää lakkautukseen voivat johtaa. Seinäjoen osalta en yksilöidysti syitä kommentoi, toteaa Saari.

Seinäjoen päiväkotipaikkapula pahenee, jos Karhuvuoren jatkumoa ei saada järjestymään. Kaupunki käykin nyt neuvotteluja Karhuvuoren upeissa tiloissa mahdollisesti käynnistettävästä päiväkotitoiminnasta. Touhula ei omista kiinteistöä, vaan se on kansainvälisen kiinteistöyrityksen omistuksessa.

– Viimeksi maanantaina keskustelimme vuokrakysymyksistä osapuolten kesken. Touhula on ilmoittanut toiminnan jatkuvan marraskuun loppuun, joten sinne asti on aikaa järjestää päiväkotitoiminta alueella. Ensin on tehtävä selvitykset ja sitten saatava kaupunginhallituksen päätös asialle, selvittää hallintojohtaja Jari Jokinen Seinäjoen kaupungilta.

Kaupungilla on velvollisuus järjestää hoitopaikka lapsille, ja koska muitakaan tiloja ei ole osoittaa, toiminta on järkevää ja lasten kannalta parasta jatkaa samoissa tiloissa.

– Karhuvuoressa on 70 lasta päivähoidossa, ja heille me järjestämme hoidon jatkossakin. Perheiden ei tarvitse tästä olla huolissaan, vakuuttaa varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsänen.

– Samalla, kun toiminta siirtyy meille, voimme tehdä omia rakenteellisia palveluntuotannon ratkaisuja koko Hyllykallion suuralueella, Näsänen jatkaa.

Kaupungin tavoitteena on saada toiminta jatkumaan vaivattomasti entisissä tiloissa, entisin irtaimistoin. Touhulan näkökulmasta tavoite on turvata lapsille tuttu ja turvallinen päiväkotiympäristö ja henkilöstölle työpaikat.

– Toivon, että upea henkilökuntamme saa jatkaa työssään tämän lapsiryhmän kanssa. Se olisi ehdottomasti lastenkin etu, että tutut aikuiset ovat heitä vastassa päiväkodissa, Saari toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat