Jymyllä vahva alku naisten lentopalloliigassa

Joukkue pääsi näyttämään taitojaan kotiyleisölle

Nurmon JymyVolley on saanut vauhdikkaan alun naisten lentopallon mestaruusliigaan. Jymy otti heti kauden avauksessa voiton Kuopiosta Puijo Wolleyta vastaan viisieräisen ottelun kääntyessä Jymyn hyväksi. Kauden kotiotteluiden avauksessa Jymy taisteli myös viisi erää viime kauden runkosarjan ylivoimaista ykköstä LP Kangasalaa vastaan. Yksi alkaneen kauden suosikeista oli kaatua Nurmohallissa Jymyn johtaessa ratkaisevaa erää jo 13-9. Kangasalan pitkä pisteputki kuitenkin käänsi ottelun vieraiden voitoksi.

– Meidän peli on parhaimmillaan laadukasta, mutta kahdessa avausottelussa ailahtelevaisuus on vaivannut. Vastustajan pitkät pisteputket on jatkossa saatava poikki, painottaa Jymyn päävalmentajana toista kauttaan toimiva Kari Raatikainen.

Päävalmentaja toteaa kahdessa avausottelussa pelin toimivuuden olleen hyvä. Raatikainen kuitenkin laskee, että pisteitä voisi olla enemmänkin, kuin nyt pistesarakkeessa olevat kolme, jos vastustajan painostusjaksot olisi saatu katkaistua.

– Vanha klisee lentopallossa on, että syöttö ja vastaanotto määrittävät pelin kulun. LP Kangasalaa vastaan meillä torjuntapeli oli samalla tasolla kuin vastustajalla. Syötön ja vastaanoton tasaisuus ovat meillä ne, jotka ovat vielä näin alkukaudesta olleet haavoittuvia, Raatikainen jatkaa.

Jymyn joukkueessa on tullut vaihdoksia. Uusina passareina joukkueeseen ovat liittyneet Vampulasta Mila Viljanen ja Aino-Kaisa Etelä. Viime kauden passareista Anniina Keijonen jäi pois loppukaudesta ja Venla Hyttisen matka jatkui Kuopioon. Venla Raitala puolestaan lähti Turkuun, mutta tilalle saatiin Ruotsin maajoukkueen yleispelaaja Diana Lundvall. Hän on kotoisin Örebrosta, mutta pelasi viime kauden Sveitsissä. Uusi pelaaja on myös Plokista tullut keskipelaaja Sanni Raitanen.

– Olemme onnistuneet korvaamaan lähtijät laadukkailla pelaajilla. Lisäksi omaa juniorikaartia on nostettu mukaan näyttöjä antamaan.

Olemme onnistuneet korvaamaan lähtijät laadukkailla pelaajilla.

Kari Raatikainen

Raatikainen kertoo Lundvallin olleen mukana joukkueessa vasta vähän aikaa, joten totuttelemista vaaditaan puolin ja toisin. Ruotsalaispelaaja on kuitenkin jo kahdessa avausottelussa osoittanut vahvuutensa.

– Etelän loukkaantuminen harmittaa. Hän on sivussa vielä jonkin aikaa.

Jymy kohtaa lauantaina vieraspelissä Oriveden Ponnistuksen, kunnes palaa jälleen ensi keskiviikkona takaisin kotisaliin. Vastaan tulee Hämeenlinna ja heti seuraavassa kotipelissä myös vastustaja liigan kärjestä LP Viestin tullessa verkon toiselle puolelle. Raatikainen on tyytyväinen, kun enää ei tarvitse pelata tyhjille katsomoille.

– Pelaajille on hienoa, kun he pääsevät näyttämään taitojaan kotiyleisölle. Organisaatio pääsee kehittämään tapahtumaa ja yleisölle on tärkeää päästä peleihin. Onhan ottelutapahtuma aina myös sosiaalinen tapahtuma, Raatikainen muistuttaa.