Kulttuuri | Taide yllättää Rytmikorjaamon syksyssä

Taiteiden Syksy -tapahtumakokonaisuus tuottaa lisäelämyksiä Rytmikorjaamon klubikävijöille.

– Monimuotoinen taidekokonaisuus tuo Rytmikorjaamolle erilaista ohjelmaa sekä kaksi näyttelyä, jotka ovat kävijöiden koettavissa noin kuukauden ajan, kertoo tapahtuman yhtenä tuottajana toimiva Aurora Weijo.

Tapahtuman avajaispäivää vietetään perjantaina 15. lokakuuta.

– Ohjelmiston avaa performanssitaitelija Aeon Lux. Kuten aika moni muukin osa ohjelmasta, myös hänen performanssinsa on yllätys kävijöille.

Aeon Lux on Seinäjoella asuva ja työskentelevä taiteilija, joka työskentelee pääosin videon ja performanssin keinoin. Hänen teoksensa kuvittavat usein kahtijakoisen ajattelun harhaa, jossa ääripäät saavatkin toisensa piirteitä.

Koko tapahtuman ajan esillä ovat Kalle Marjamäen valokuvanäyttely Parrasvaloissa, joka johdattaa katsojan Rytmikorjaamolla nähtyjen keikkojen tunnelmiin. Toinen näyttelyistä sijaitsee Rytmikorjaamon Luiskassa, joka muuntautuu seuraavan kuukauden ajaksi LUISKA+ -visuaaliseksi tilaksi. Tilassa on nähtävillä Unna Takal o n näyttävä MUU-installaatio, joka tanssii hyvän maun rajoilla, ammentaa kitschiä ja kysyy samalla, miksi pidämme joitain asioita normaaleina ja toisia epänormaaleina.

– Installaatiossa on ideana kyseenalaistaa asiaa, jota pidemmä normaalina eli keskiössä on maito ja tuotantoeläinten hyväksikäyttö. Minulle asia on yhtä absurdi kui joisimme koiran maitoa. Mitä me ajattelisimme siitä?, Unna Takalo kuvaa.

– Kuvaan tätä asiaa omalla taiteellisella tyylilläni, jossa on otettu mallia mainoksista. Lisäksi tilassa on nähtävillä tekemämme video, joka parodioi aiheeseen liittyviä mainoksia.

Lisäksi klubi-iltoihin saadaan skaala yllätyksellisiä ohjelmanumeroita. Lauantaina 16.10. Unna Takalon Utopiapupu ja havaintokoneisto –livemaalaus-performanssi asettaa haaveilun ja todellisuuden vastakkain. VHS–klubi pistää telkkarit pystyyn ja viihdyttää viikonlopun ajan 22.–23.10. Taiteiden Syksyn päätösillassa 19.11. nähdään työryhmän Elsa Tölli, Sini Jussila, Thelma Saikkonen runokeikkaelokuva Vaarallista, onnellista.

Tapahtuman on tuottanut yhteistyössä Selmy ry:n kanssa opiskelijatyönä kolme SeAMK:n kulttuurituottamisen opintolinjan opiskelijaa Weijon lisäksi työryhmässä ovat Laura Vilmunen ja Riikka Keränen.

– Tämä projekti on ollut todella mieluisa ja mieluisa. Toivottavasti se on yhtä mieluisa myös kävijöille. Myös taiteilijat ovat olleet todella innoissaan tästä tapahtumasta. Selkeästi kulttuurille ja elämyksille on nyt kovasti kysyntää, Weijo toteaa koko työryhmän puolesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat