Seinäjoen uusi leffateatteri avaa ovensa yleisölle loppusyksystä - aikataulu myöhästynee hieman aikaisemmin luvatusta

Seinäjoen uusi elokuvateatteri valmistuu aikataulussa. Leffaan uusiin tiloihin pääsee loppusyksystä.

Modernia ja säväyttävää on luvassa, mutta vielä pitää odottaa tovi.

– Rakennusprojekti on edennyt hyvin aikataulussa. Huolimatta koronan aiheuttamista yleisesti rakentamiseen vaikuttaneista haasteista, materiaalipulasta ja raaka-aineiden hintojen noususta. Toiminta käynnistyy loppusyksystä ja tarkempi aikataulu julkistetaan lokakuun aikana, kertoo toimitusjohtaja Aku Jaakkola Bio Rexistä.

Seinäjoen keskustaan nousseen uuden rakennuksen sisäpuolella asennetaan teatteritekniikkaa ja tehdään viimeistelytöitä.

– Loppusilaus alkaa olla käsillä. Viimeisenä rakennus saa pintaansa ulkovuorauksen. Rakentaminen etenee nyt vauhdilla kohti valmista, Jaakkola sanoo.

Uuden teatterin kuusi salia nostavat Seinäjoen elokuvien esityskapasiteetin yli tuplasti aiempaa isommaksi. Jatkossa Seinäjoella voi nähdä noin 150 elokuvaa vuodessa.

– Se merkitsee, että pystymme tuomaan katsojille pienempien tuotantoyhtiöiden elokuvia ja myös pitämään yksittäiset elokuvat pidempään ohjelmistossa. Lisäksi laajennamme elokuvien esitysaikoja. Jatkossa päivänäytöksiä tarjotaan enemmän, Jaakkola selvittää.

Pystymme tuomaan katsojille pienempien tuotantoyhtiöiden elokuvia ja myös pitämään yksittäiset elokuvat pidempään ohjelmistossa. Lisäksi laajennamme elokuvien esitysaikoja.

Aku Jaakkola

Seinäjoen elokuvateatteri on Jaakkolan mukaan huippumoderni. Investointina se on vertaansa vailla oleva satsaus yritykselle.

– Me toimimme pienemmissä kaupungeissa, tällä hetkellä yhdellätoista paikkakunnalla. Seinäjoki näyttäytyy erittäin kiinnostavana toimintaympäristönä. Uusi leffateatteri palvelee seinäjokisia, mutta on varmasti vetonaula koko maakunnassa. Kun rakennetaan 10 miljoonan investoinnilla pitkälle tulevaisuuteen palvelevaa teatteria, ei olisi mielekästä eikä järkevää lähteä rakentamaankaan mitään muuta, kuin uusinta uutta. Laatu on palvelun ydinasia, ja siihen panostamme.

Jaakkola näkee elokuvateatterien tulevaisuuden valoisana. Koronan jälkeen yleisö on palannut teattereihin nopeasti ja ala on elpymässä.

– Leffakäynnit ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi, vaikka suoratoistopalvelut ovat yleistyneet. Niistä ei elokuvateattereille ole haastajaksi, enemmän ne ovat verottaneet videovuokraamojen osuutta. Elokuvissa käynti on ainutlaatuinen kokemus, jolle ei korvaajaa ole näköpiirissä, Jaakkola toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat