Seinäjoki järjestää syyslomalla liikunnallista toimintaa lapsille ja koko perheelle

Seinäjoen liikuntatoimi järjestää syyslomalaisille toimintaa uimakoulusta maksuttomiin luisteluvuoroihin.

Liikuntapalveluiden syyslomaviikon tarjonnasta löytyy niin ohjattua kuin omatoimistakin liikuntatapahtumaa.

Uimahalli-Urheilutalolla järjestetään Ruskapeuhut- tapahtuma perheille maanantaista keskiviikkoon. Toiminta on ohjattua toimintaa palloiluhallissa aamulla, välillä syödään eväät ja puolelta päivin siirrytään uimahalliin ohjattujen vesileikkien pariin. Osallistua voi yhtenä päivänä tai vaikka joka päivä. Tarkoitus on, että lapset liikkuvat yhdessä vanhemman tai vanhempiensa tai jonkun muun aikuisen kanssa. Ruskapeuhut on uusi kokeilu, jossa halutaan saada jatkoa ja hieman erilaista toimintaa kuin mitä tämän syksyn perheliikuntakerhoissa on ollut. Liikunnanohjaaja Taija Heimovirta-Vavuli on suunnitellut päivien ohjelman palvelemaan monen ikäisiä liikkujia.

Perinteiset Liikuntamaa tapahtumat järjestetään liikuntahalleilla. Peräseinäjoella torstaina klo 10.- 13. ja Ylistarossa perjantaina klo 10. – 13. Liikuntamaassa peuhataan, juostaan, palloillaan, tasapainoillaan, kiipeillään ja temppuillaan oman aikuisen kanssa yhdessä. Ikärajaa ei ole ja perheen pienimmätkin pääsevät turvallisesti mukaan liikkumaan haluamallaan tavalla. Liikunnanohjaaja Leena Iskalalla on vuosien kokemusta Liikuntamaa tapahtumien järjestämisestä.

– Lasten riemu on aina yhtä mukavaa seurattavaa, kun he pääsevät harjoittamaan taitojaan isoon tilaan vapaasti peuhaten, kertoo Iskala.

Syyslomaviikolla on myös uimakouluja tarjolla 5- vuotiaasta ylöspäin. Kesän uimakouluille on kovasti toivottu vaihtoehtoisia aikoja, joten päätimme kokeilla tänä syksynä syyslomaviikon uimakouluja.

– Ryhmät on varhaistaito- ja alkeisryhmiä eli ihan alkeista lähdetään liikkeelle, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju.

Ryhmissä on vielä tilaa ja ilmoittautumisia otetaan tämän viikon loppuun saakka.

Syyslomaviikolla jäähalleihin on laitettu runsaasti maksuttomia yleisöluisteluvuoroja, joista voi valita itselle sopivimmat tai käydä luistelemassa vaikka joka päivä. Mailattomat vuorot on Seinäjoen jäähallissa ja mailalliset saavat pelailla harjoitushallissa, näin taataan turvalliset olosuhteet.

Kaikki tapahtumien tiedot ja aikataulut löytyvät Seinäjoen kaupungin verkkosivuilta.