Viking Line lisää laivamatkojen hintaan lisämaksun polttoaineesta, näin se vaikuttaa hintoihin – "Lisäkustannuksia emme enää pysty kantamaan"

Viking Linen polttoainelisämaksu veloitetaan marraskuusta 2021 tammikuun loppuun 2022 kaikista risteilyistä ja reittimatkoista. Jussi Vehkasalo/Arkisto

Minna Harmaala

Viking Line lisää kaikkien laivamatkojensa hintoihin polttoainelisämaksun marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Lisämaksu koskee niin risteilyitä kuin reittimatkojakin.

Hinnankorotus on 0,90–3,80 euroa. Esimerkiksi Helsinki–Tukholma- tai Turku–Tukholma-risteilyn hintaan lisätään 3,80 euroa, yhdensuuntaiseen matkaan 1,90 euroa. Helsinki–Tallinna-reitillä maksu on yhteen suuntaan 0,90 euroa ja meno–paluu-matkalla 1,80 euroa.

Maksu lisätään 1. marraskuuta alkaen tehtyihin varauksiin sekä niihin matkoihin, jotka maksetaan marraskuun puolella vasta satamassa. Maksu tulee myös, jos ennen marraskuuta tehtyä varausta muutetaan marraskuussa.

Sen sijaan lisämaksua ei tule ennen marraskuuta varattuihin ja maksettuihin matkoihin.

– Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä ja koska yhtiön talous on pitkän pandemiakurimuksen johdosta erittäin rasittunut, lisäkustannuksia emme enää pysty kaikkien muiden lisäkulujen ohella kantamaan, sanoo tiedotteessa Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander.

Polttoainemaksu on Viking Linen mukaan voimassa tammikuun 2022 loppuun saakka.

Muokattu 27.10.2021 kello 12.39: Lisätty lause, että hinnankorotus on 0,90–3,80 euroa.

Kommentoi