Urheilu | SJK tuo kotiin voiton ja pronssimitalin Turusta

Vahvana ennakkosuosikkini sunnuntaina Turussa pelattuun FC Inter-SJK otteluun lähteneet turkulaiset hävisivät Seinäjoen Jalkapallokerholle 2-5.

Voitto tarkoitti samalla, että monenlaisista haasteista, ja muun muassa kesken kauden ilmoitetusta päävalmentajan sopimuksen päättymisestä, huolimatta joukkue nousi Veikkausliigan kärkikastiin. Aikaisemmin SJK on varmistanut paikkansa myös kesän 2022 europeleissä.

Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi maalitykki Ariel "Tuco" Ngueukam. Hän iski hattutempun jo avausjaksolla. Yhteensä mies löylytti vastustajan verkkoa neljästi. Näiden maalien myötä Tuco jakoi maalipörssin voiton Interin Benjamin Källmanin kanssa. Molemmat osuivat tällä kaudella maaliin 14 kertaa.

Seinäjoen Sanomien haastattelussa 28.9. päävalmentaja Jani Honkavaara totesi, että SJK aikoo pelata vahvuuksillaan, mutta toki myös etsiä yllättäviä elementtejä strategiaan.

– Yläloppusarjassa jokainen yksittäinen peli on tavallaan kuin finaali. Joukkueet tuntevat toistensa vahvuudet ja heikkoudet. Yksi tapa lähestyä peliä taktisesti on panostaa siihen mikä toimii, mutta myös siihen mikä voi yllättää vastustajan, Honkavaara totesi tuolloin.

SJK on voittanut aikaisemmin yhden Suomen mestaruuden vuonna 2015, SM-hopeaa vuonna 2014 ja SM-pronssia vuonna 2016.

Veikkausliigan mestaruuden voittti HJK napattuaan tasapelin (1-1) Kupsia vastaan huiman trillerin päätteeksi. Mestaruus voitetiin yhden pisteen erolla. Mestaruus oli Klubille jo seurahistorian 31:s.