Lopeta tämän turvaistuimen käyttö heti – Viranomainen: vaarallinen

Suomessa myydystä turvaistuimesta on löytynyt vakavia turvallisuuspuutteita, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotteessaan. Sen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Turvaistuin on merkiltään Sparco ja se on tarkoitettu 0–18 kilon painoisille vauvoille ja lapsille. Sitä on myynyt Traficomin mukaan ainakin Motonet Oy.

Turvaistuimen jakelijana Suomessa toiminut Blue Import BIM Oy kertoo, että se on ollut myynnissä 17.6. 2019–15.1. 2021.

– Teettämiemme törmäystestien tulokset osoittivat, että turvaistuin ei täytä turvaistuimille asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Tästä syystä tuotteen myynti kiellettiin ja jo myydyt istuimet määrättiin takaisinvedettäväksi, kertoo Traficomin tarkastaja Kaarle Röyttä Traficomin tiedotteessa.

Traficom valvoo turvaistuinten tuoteturvallisuutta. Osana valvontaa Traficom osallistui EU- ja ETA-maiden tuoteturvallisuusviranomaisten yhteiseen valvontakampanjaan, jossa selvitettiin turvaistuimien turvallisuutta Euroopassa.

Valvontakampanjan aikana testattiin useita turvaistuimia. Näissä testeissä selvisi, ettei yksi turvaistuin täyttänyt turvallisuusvaatimuksia. Se määrättiin vedettäväksi pois myynnistä.

Turvaistuimen voi palauttaa sen ostopaikkaan vaihdettavaksi samankaltaiseen tai kaupan voi purkaa.

Turvaistuin

Ohjeet turvalliseen käyttöön

Noudata aina ohjeita. Erityisen tärkeää on, että noudatat tarkasti kiinnitysohjeita. Mikäli ohjeet eivät ole selkeitä, kannattaa ottaa yhteyttä tuotteen valmistajaan, maahantuojaan tai myyjään ja varmistaa, että turvaistuin on asennettu asianmukaisesti ja lapsen turvavyöt kiinnitetty turvallisesti.

Varmista, että turvaistuin on sopivan kokoinen lapselle ja ajoneuvoon, johon se on määrä asentaa.

Aseta lapsi istumaan selkä menosuuntaan päin niin kauan kuin se on mahdollista, kunnes hänen painonsa tai pituutensa saavuttaa istuimen ohjeiden enimmäistason. Selkä menosuuntaan istuessaan pienemmät lapset ovat paremmassa turvassa, sillä turvaistuin heikentää törmäysenergiaa ja suojaa lapsen päätä, niskaa ja selkärankaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat