Kulttuuri | "Seinäjoen kaupunginteatteria arvostetaan ammattilaisten piirissä" – Broadway-musikaali ensi kesänä Törnävän lavalle

Huipputekijät tuovat Murhan ja rakkauden käsikirja -musikaalikomedian Törnävän kesäteatterin näyttämölle.

Laulavat näyttelijät Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo esiintyvät päärooleissa ensi kesän Broadway-musikaalin Suomen kantaesityksessä. Päätös vierailla Seinäjoella oli molemmille freelancereille helppo:

– Seinäjoen kaupunginteatteria arvostetaan ammattilaisten piirissä. Täällä uskalletaan tehdä rohkeita ohjelmistovalintoja ja toteutus on korkeatasoista, Uusitalo sanoo.

Kokeneita ja kovia ammattilaisia ovat koko tekijäryhmä. Näytelmän ohjaa Mikko Kouki ja muissa rooleissa Saaren ja Uusitalon rinnalla nähdään Reeta Vestman, Linda Hämäläinen, Antti LJ Pääkkönen, Julius Martikainen, Arne Nylander, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja ja Katriina Sinisalo.

Saari ja Uusitalo myöntävät olevansa ison haasteen edessä. Läpisävelletyssä musikaalikomediassa Mikael Saari laulaa ja näyttelee karismaattista tyhjätaskua, Monty Navarroa, joka hairahtuu murhien polulle. Hänen uhreikseen joutuvat kaikki aatelisen Dysquith-perheen jäsenet, niin ladyt kuin lordit, joita kaikkia kahdeksaa näyttelee yksi ja sama näyttelijä, Tuomas Uusitalo.

Luvassa ei ole pelkästään hurjaan tahtiin vaihtuvia hahmoja näyttämöllä ja niiden myötä pikavaihtoja kulisseissa vaan myös ”monumentaalista näyttelijän ammattitaitoa”. Siten musikaalin luojat kuvaavat ominaisuuksia, joita edellytetään hullunkurisen suvun jäseniä esittävältä näyttelijältä. Ja kaikkien näyttelijöiden tulee tietenkin laulaa upeasti!

Helppoa ei tule olemaan, mutta juuri siksi otinkin tämän roolityön vastaan. Nyt tuntuu, että saan haastaa itseäni todella.

Tume Uusitalo

– Helppoa ei tule olemaan, mutta juuri siksi otinkin tämän roolityön vastaan. Nyt tuntuu, että saan haastaa itseäni todella, Uusitalo kommentoi pestyään maskit kasvoiltaan markkinointikuvausten päätyttyä.

Mikael Saari luonnehtii musikaalia operetiksi, mustaksi komediaksi ja läpeensä brittijutuksi.

– Teos on klassista musikaalimusiikkia ja tuo tehtäväksi huikean määrän hommaa. Ja tunnistan kyllä Montyn hahmon, olen tehnyt useita prinssi- ja ensirakastajan rooleja, Saari laskeskelee.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Uusitalo on tähänastisen, 23-vuotisen uransa aikana näytellyt teatterinäyttämöillä, elokuvissa, televisiosarjoissa ja ääninäyttelijänä sekä laulanut ja soittanut mm. legendaaristen Leningrad Cowboys ja Sleepy Sleepers bändien keulilla.

– Olen onnekas saadessani tehdä näitä töitä laajalla skaalalla. Paljosta saan kiittää yläkoulun musiikinopettajaani, joka kannusti soittamaan ja rohkaisi ilmaisemaan itseä.

Pitkän linjan tekijä on myös näyttelijä-muusikko Saari. Hän on säveltänyt omaa musiikkia 13-vuotiaasta ja valmistunut Lahden amk:n musiikkiteatterilinjalta 2014. Saari on urallaan esiintynyt eri teattereiden lukuisissa musikaaleissa Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa, jossa hänet voi parhaillaan nähdä kaupunginteatterin Waitress-musikaalissa. Saari on osallistunut muun muassa Yle:n uuden musiikin kilpailuun.

– Oon “humppaukko”, jonka päivä- ja päätyötä ovat musikaalit.

Musikaalin ensi-ilta on 9. heinäkuuta 2022 Törnävän kesäteatterissa. Liput tulevat myyntiin 23. marraskuuta.

Seinäjoen kaupunginteatteri on pyörittänyt Törnävän kesäteatteria vuodesta 2017. Amfiteatterin näyttämöllä on nähty aiemmin kaksi Broadway-musikaalin Suomen kantaesitystä: Something Rotten! – Jotain mätää 2021 ja Monty Pythonin Spamalot 2019.

Etusivulla nyt

Luetuimmat