Seinäjoen Vuoden yrityksinä palkittiin HTF Group ja Fillarikauppa Cycli

Seinäjoen Yrittäjät ry palkitsi HTF Group Oy:n sekä Fillarikauppa Cycli Oy:n Vuoden Yritys 2021 -tunnustuksella. Palkinnot jaettiin Oma Sp Stadionilla Oktoberfest goes Halloween -tapahtumassa 29.10. Samana päivänä juhlistettiin myös yrittäjäyhdistyksen 90-vuotista taivalta Kalevan Navetalla.

Vuoden Yritys -tunnustuksella palkitaan ansioituneita yrittäjiä menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja esimerkillisestä asenteesta. Seinäjoella on perinteisesti palkittu kaksi yritystä.

Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtajan Ossi Viljasen mukaan jäseniltä tuli tänä vuonna ennätysmäärä ehdotuksia yrittäjäpalkinnon saajiksi.

– Ehdotukset olivat hyvin monipuolisia, ja niistä lähdimme valitsemaan. Nämä kaksi nousivat selkeästi voittajiksi.

Viljanen näkee HTF Groupissa ja Fillarikauppa Cyclissä paljon samaa, vaikka yritykset toimivat täysin eri aloilla.

– Yhdistävä juttu on persoonien tuominen mukaan osaksi markkinointia. Cycli on luonut yrittäjien omasta harrastuksesta liiketoiminnan – pirskahtelevan, jopa kansainvälisesti laadukkaan toimintamallin pyörien ympärille. HTF Group on vastaavasti uudistunut brändäämällä hyvin perinteisestä liiketoimintasektorista yrityksen, jonka henkilökunnasta paistaa aivan erityinen tekemisen nautinto.

HTF Group -konsernia luotsaa yrittäjäkolmikko Ari Pölkky, Mika Sumuvuori ja Jani Uura, jotka perustivat yhtiön alkujaan yrityskauppaa varten vuonna 2016, jolloin he ostivat Helatukku Finland Oy:n. Vuodesta 1982 Seinäjoella toiminut Helatukku oli 2000-luvun alussa siirtynyt amerikkalaisen sijoitusyhtiön omistukseen, joten omistus palautui kaupan myötä takaisin juurilleen.

Sen jälkeen konserni on kasvanut edelleen yrityskaupoilla, joista tuorein tehtiin tänä vuonna, kun 1971 perustettu Suomen Helakeskus siirtyi sijoitusyhtiö Panostajalta HTF Groupin siipien suojaan.

– Henkilökunta on isossa roolissa, meillä on hyvä porukka töissä. Olemme The Winning Team, voittajajoukkue, ja kaikkihan haluavat pelata voittajissa. Me ollaan ylpeitä siitä mitä me tehdään ja mitä ollaan.

Fillarikauppa Cycli on Tapio Roihan, Hessu Kulmalan ja Tuukka Kuos masen kuusi vuotta sitten perustama yritys.

– Meiltä kyseltiin tuolloin, että oletteko ihan laskeneet nämä asiat ja miettineet, mitä teette talvella, muistelevat Roiha ja Kulmala.

Vaasan liike avattiin helmikuussa 2020, ja toukokuussa 2021 Seinäjoen liike vaihtoi paikkaa Alaseinäjoenkadun toimitiloihin OmaSp Stadionin naapuriin.

Koko konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 2,5 miljoonaa euroa. Seinäjoen liike työllistää vakituisesti 7 ja sesonkina noin 10 henkilöä. Seinäjoen ja Vaasan liikkeissä työskentelee sesonkiaikoina jopa 15 henkilöä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat