Nyt täyttyi 80 prosentin rokotuskattavuus, kertoo THL

Suomessa on nyt 12 vuotta täyttäneistä rokotettu 80 prosenttia kahdella koronarokoteannoksella eli koronarokotuskattavuus on nyt 80 prosenttia, kertoo tiedotteessaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kaikkiaan maassamme on annettu yli kahdeksan miljoonaa koronarokoteannosta. Ensimmäisen annoksen on saanut yli 85 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

– Ihmiset ovat ahkerasti käyneet hakemassa rokotteita, ja valtaosa vakavalle taudille alttiista on saatu hyvään suojaan, mikä on hieno asia, kiittelee tiedotteessa THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

Hän muistuttaa sen tärkeydestä, että jokainen käy ottamassa oman rokotteensa, jos ei vielä ole sitä tehnyt.

– Rokotus suojaa erittäin hyvin vaikealta koronavirustaudilta ja auttaa suojaamaan myös läheisiä. Väestössä on kuitenkin edelleen paljon rokottamattomia, joilla on riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Kontio jatkaa.

Rokotuskattavuus vaihtelee ikäryhmittäin. Eniten koronarokotuksia ovat ottaneet iäkkäämmät. Yli 45-vuotiaista kaikissa ikäryhmissä 80 prosenttia on saanut kaksi rokotetta.

– Viime aikoina on ollut kuitenkin nähtävissä, että nuorten rokotuskattavuus on noussut hienosti. 16–24-vuotiaat ovat ylittäneet 80 prosentin rokotuskattavuuden ensimmäisen annoksen kohdalla. Myös nuorten kannattaa kuitenkin yhä hakeutua aktiivisesti hakemaan oma koronarokotteensa, Kontio sanoo.

Osalle väestöstä tarjotaan tällä hetkellä myös kolmatta koronarokotetta. Sitä tarjotaan 60-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä riskiryhmiin kuuluville.

Kolmannen annoksen on nyt saanut 2,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.