Aluehallintovirasto harkitsee uusia kokoontumisrajoituksia Etelä-Pohjanmaalle – päätöksiä tehdään aikaisintaan perjantaina

Rajoitukset tulisivat voimaan ensi viikon aikana.

Uusia kokoontumisrajoituksia koskevia päätöksiä tehdään aikaisintaan tämän viikon perjantaina. Avi tiedotti asiasta keskiviikkona. Päätökset perustuvat tartuntalain 58 pykään.

Keskiviikkoiltapäivänä julkaistussa tiedotteessaan avi ilmoitti alustavasti suunnittelevansa sisätiloja koskevien kokoontumisrajoitusten määräämistä Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueille. Syynä on sairaanhoitopiirien jatkunut koronaepidemian leviämisvaihe.

Mahdolliset tartuntatautilain 58 pykälään perustuvat päätökset tehtäisiin aikaisintaan tämän viikon perjantaina, ja ne tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Rajoitusten tarkoituksena on koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäiseminen, riskiryhmien suojeleminen ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen.

Kokoontumisrajoitukset tulisivat koko Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Molemmat sairaanhoitopiirit ovat olleet 18.10 alkaen koronaepidemian leviämisvaiheessa, eikä tilanne ole toistaiseksi kohentunut.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedottavansa asiasta välittömästi päätökset tehtyään.

Sairaanhoitopiirissä on viimeisen kahden viikon aikana todettu 277 koronatartuntaa. Kuusi potilasta on sairaalahoidossa.

Etelä-Pohjanmaalla ensimmäisen koronarokotuksen on ottanut 72,5 prosenttia ja toisen rokotteen 67,2 prosenttia yli 12-vuotiaista. Seinäjoella ensimmäisen rokotteen on ottanut 72,4 prosenttia ja toisen 67,4 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat