Lapsipotilaille pehmoleluja lohduksi ja iloksi

Hyväntekeväisyystempaus Nallekeräys toteutetaan toistamiseen koronan takia verkossa

Yhdeksättä vuotta toteutettava pehmolelukeräys Seinäjoen keskussairaalan lastenosastolle on saanut jo ensimmäisenä päivänä 800 lahjoitusta. Poikkeusajat laittoivat keräystavan uusiksi viime vuonna ja upeasti onnistunut keräys jatkaa tänäkin vuonna verkossa.

– Koronan takia lahjoitukset kerätään yksityisiltä henkilöiltä verkon kautta, mutta yritysten suuremmat leluerät voi tuoda tänne tiloihimme. Vaikka koronan takia keräys toteutetaan rahalahjoituksina, jo ostetun nallen voi toimittaa keräykseen, kertoo keräyksen järjestäjä Pirjo Syrjälä Hair & Beauty Spasta.

Idea nallekeräyksestä lähti aikanaan lehtijutusta.

– Satuin lukemaan jutun naisesta, joka keräsi oma-aloitteisesti nalleja ja toimitti ne sairaalaan lapsipotilaiden iloksi. Mietin, että tällainen hyväntekeväisyystempaus olisi yrityksessä sijainnin ja tilojen osalta helppo toteuttaa. Työtähän tämä teettää, mutta hetki, jolloin saamme lahjoittaa nallet sairaalalle, on kaiken sen arvoista, Syrjälä sanoo hymyillen.

Sairaalaan tullessaan lapsi on usein peloissaan ja tarvitsee tukea ja turvaa. Voimanalle on lapselle ystävä, jota voi rutistaa, jos pelottaa. Hoitojakson päätyttyä voimanalle pääsee lapsen mukaan kotiin.

– Korona laittoi haastetta myös perinteiselle pehmolelukeräyksellemme. Väliin jättäminen ei ollut meille vaihtoehto viime vuonna, eikä ole nytkään. Viime vuonna luotu uusi keräysmalli oli todella onnistunut ja saa jatkoa verkossa tänäkin vuonna, kertoo Syrjälä.

Koronan takia lahjoitukset kerätään yksityisiltä henkilöiltä verkon kautta, mutta yritysten suuremmat leluerät voi tuoda tänne tiloihimme.

Pirjo Syrjälä

– Saimme pienkeräysluvan poliisilta. Paikallinen mainostoimisto Semio on toteuttanut keräykselle ilmeen ja keräyssivut. Oma Säästöpankki antoi meille jälleen keräystilin, selvittää keräyksen toinen järjestäjä Laura Lähdesmäki.

Keräyksessa on mukana Lakeus Tilitoimiston Suvi Varala kolmantena keräysvastaavaksi.

–Omasp:n pankkiirin valvovan silmän alla käydään hoitamassa pehmotilaus taataksemme täydellisen takuun sille, että lahjoitusvarat menevät oikeaan osoitteeseen. Teemme myös videomateriaalia keräyksen somekanaville, että lahjoittajat pääsevät seuraamaan projektia, jatkaa Lähdesmäki

– Keräyspotti menee kokonaisuudessaan pehmoleluihin, pehmot ostetaan suomalaiselta leluyritykseltä ja pehmot käydään lahjoittamassa lastenosastolle perinteisesti ennen joulua, kertoo Suvi Varala.

Tärkeä on varmistaa, että pehmoleluihin tulee mahdollisimman vähän kosketusta sairaalan toiveiden mukaan.

– Pehmot tilataan suoraan tukusta ja ne on pakattu ja laskettu laatikoihin valmiiksi. Me käymme sitten valmiit laatikot lahjoittamassa lastenosastolle. Kaikki on mahdollisimman turvallista, Syrjälä selvittää.

Viime vuonna lastenosastolle saatiin keräyksen kautta 3780 pehmoa.

- Sairaalaan tullessaan lasta usein pelottaa ja lapsi kaipaa turvaa sekä lohtua. Turvaa voi hakea lelusta, ja pehmolelu voi tulla hyvinkin tärkeäksi näissä tilanteissa. Ideana on, että lapset saavat ottaa tämän tärkeäksi tulleen pehmolelun kotiin sairaalasta päästessään. Tästä jää toivon mukaan lapselle hyvä muisto sairaalassaolosta. Keräys haluttiin toteuttaa jälleen näin joulun alla tuoden lapsille hyvää mieltä, Syrjälä sanoo.

Keräysaika on 15.11.-5.12.2021.

Ohjeita keräykseen osallistuvalle:

Voit ostaa www.nallevoimaa.fi sivujen kautta yhden tai useamman nallen.

Yritykset, seurat, yhteisöt voivat haastaa myös vaikkapa kerätä työpaikalla kolehdin. Kaikki keräykseen osallistuvat yritykset, seurat ja yhteisöt saavat kunniamaininnan keräyksen Facebook-sivulla. Lista pääsee myös lastenosaston seinälle.

Keräyksen tarkoitus on, että kaikki halukkaat saavat osallistua. Niin yritykset kuin yksityiset henkilöt.

Osa on saattanut ehtiä jo aiemmista vuosista totutusti ostaa pehmoleluja valmiiksi. Mikäli sinulla on nalle/nallet jo hankittuna, otathan yhteyttä info@hbspa.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat