Avaruuteen tarvitaan nyt työntekijöitä - Seinäjoella taas näyttävä kampanja

Seinäjoen kaupunki houkuttelee osaajia avoimiin työpaikkoihin avaruudellisen kampanjan myötä.

Seinäjoki tiedottaa näyttävästä markkinointikampanjastaa, jolla kaupungin yrityshenkisyyttä ja elinvoimaa tuodaan esille televisiosta tutun kasvon avulla. Tiedotteen mukaan nyt tehty Suomen ensimmäinen avaruusmatka kohdistui Seinäjoelle, avaruuden pääkaupunkiin. Matkan aikana Diili-voittaja Sointu Borg näki ja koki, millaista on yrittää ja työskennellä Suomen yrittäjämyönteisimmässä kaupungissa. Avaruusmatkan tarkoituksena on innostaa suomalaisia avaruuden tarjoamista mahdollisuuksista ja houkutella kaupunkiin uusia osaajia ja tekijöitä.

Seinäjoella Borg huomasi, että hänellä on paljonkin yhteistä eteläpohjalaisten kanssa: yritteliäs ja suorapuheisen rehellinen asenne. Hän haastatteli yrittäjiä ja paikallisia siitä, millaista on elämä avaruudessa ja miksi sinne kannattaa muuttaa.

Reissunsa innoittamana Sointu rekrytoi mukaan muitakin avaruudesta kiinnostuneita. Diilistä tuttu kanssakilpailija Martin Kalliola, Umppu-nimimerkillä julkaiseva kauneudenhoitoyrittäjä Ulla-Riikka Koskinen sekä yrittäjä ja naisten urayhteisön perustaja Marianne Lehikoinen lähtevät Soinnun rohkaisemina matkalle kohti avaruutta ja taltioivat kokemuksiaan somekanavilleen.

– Vierailuni Seinäjoella oli hieno kokemus. Vaikka en itse sieltä olen kotoisin, niin henkisesti tunnen olevani eteläpohjalainen – röyhkeästi rohkea, Sointu Borg toteaa.

Paikallisten yrittäjien asenne ei yllättänyt, mutta mielikuvat avaruuden pääkaupungista täydentyivät uusilla oivalluksilla:

– Oli hienoa tavata paikallisia yrittäjiä ja asukkaita ja kuulla heiltä Seinäjoen mahdollisuuksista. Työpaikkoja kaupungissa riittää ja töiden ohella pääsee nauttimaan ennen kaikkea avaruudesta. Eli upeista lakeusmaisemista ilman liiallista väen paljoutta ja häslinkiä. Yksi asia, joka korostui kerta toisensa jälkeen, oli vahva tekemisen meininki.

Tällä hetkellä Seinäjoelle haetaan lukuisia eri alojen osaajia. Työpaikkoihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa toihinseinajoelle.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat