Koronapassi on odotettu menolippu yleisötapahtumiin

Seinäjoen Käsityömessut on maakunnan suurtapahtuma, joka aukaisee ovensa jokaiselle koronapassin esittävälle kävijälle. Passi on järjestäjien näkökulmasta odotettu ratkaisu ja mahdollisuus vihdoin järjestää massayleisötapahtumia.

Tämän vuoden käsityömessut on pistetty pystyyn nopealla tahdilla.

– Syyskuussa tuli viranomaisilta lupa tapahtumien järjestämiseen, ja siitä lähti kolmen työntekijän voimin messutapahtuman rakentaminen, toteaa toimitusjohtaja Heikki Punkari Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:stä.

Seinäjoen käsityömessut on valtakunnan toiseksi suurin alan messutapahtuma, tänä vuonna 150 näytteilleasettajan voimin. Korona-epidemian vuosina tapahtuma on kohdannut peruuntumisia ja siirtämisiä.

– Koronapassi antaa mahdollisuuden vihdoin tapahtumajärjestäjinä harjoittaa toimintaamme. Näytteilleasettajille se on myös mahdollisuus päästä esille. Hienoa, että se nyt saatiin käyttöön, Punkari sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kautta saadaan sovellus, jolla koronapassit tarkastetaan. Kävijöiden on esitettävä henkilökortti, kuten passi tai ajokortti, sekä koronapassi. Alle 16-vuotiailta ei todistusta vaadita. Tarkistus tehdään sujuvaksi lisäämällä sisäänkäyntejä.

– Ruuhkan välttämiseksi olemme lisänneet sisääntuloja kolmeen, kertoo messukoordinaattori Anne-Maj Lauri.

Messuilla on maskisuositus ja kontaktien vähentämiseksi käytäviä on levennetty.

– Asiakkaiden kommentit ovat etukäteen olleet pääosin positiivisia. Koronapassi tuleekin nähdä mahdollistajana. Ilman sitä me emme messuja voisi AVI:n mukaan järjestää, Punkari pohtii.

Seinäjoen Käsityömessut on järjestetty jo 25 kertaa. Kävijämäärä on ollut tasaisessa nousussa. Erityisesti nuorten aikuisten parissa käsityöharrastus on vahvassa nousussa.

Kävijöille tarjotaan kattava tarjonta käsityöalalta metallitöistä kaislan punontaan.

– Areenassa on valtava määrä käsityötaitoa ja ammattiosaamista, kattavasti, Punkari toteaa.

– Elämme käsityöbuumin aikaa. Erityisesti neulonnasta on tullut muoti-ilmiö, samoin lastenvaatteisiin suunniteltujen kangaskuosien suosio on suurta. Runsaan materiaali tarjonnan lisäksi messuilla on myös persoonallisia valmiita käsityötuotteita. Tuttuun tapaan messuilla esitellään perinteisten käsityötapojen ohella uusia metodeja, kertoo Lauri.

Messuilla pääsee äänestämään myös maakunnan koululaisten käsityötunneilla valmistamista joulukoristeista omaa suosikkiaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat