Tennisjuniorien määrä on kasvussa Seinäjoella

Seinäjoen Tennisseuran päävalmentaja Sami Winter toteaa tenniskerhon olevan oiva paikka tutustua lajiin

Seinäjoen Tennisseuran päävalmentaja Sami Winter katselee tyytyväisenä ympärilleen Seinäjoen tennishalleilla, kun seuran nuorimpien junioreiden harjoitusvuoro on käynnistymässä. Neljättä vuottaan Seinäjoella valmentava Winter laskee alle 18-vuotiaita pelaajia olevan valmennusryhmissä mukana 35 ja nuorimpien ikäryhmässä, 10-vuotiaat tai alle, tenniksen perusteita on opettelemassa 14 junioria.

– Se on hyvä luku. Kertaakaan näiden neljän vuoden aikana ei mukana ole ollut näin paljon, Winter toteaa.

Päävalmentaja näkee taustalla olevan tenniskerhon aloittelijoille. Viime vuonna aloittelijoita tuli mukaan 12 ja heistä suurin osa on jatkanut tämän syksyn valmennusryhmissä.

– Tenniskerhoon pyrimme ottamaan mukaan kaikki halukkaat. Se järjestetään kerran viikossa ja on kevyempi versio valmennusryhmistä. Pääpaino on lajiin tutustumisessa. Otetaan toki mailakin käteen ja kokeillaan miten palloa lyödään, Winter tarkentaa.

IT-alan insinöörinä päätoimisesti työskentelevän tennisvalmentajan työantaja on joustanut työajoissa ja hallilla kuluukin viikossa 22 tuntia. Aika jakautuu Seinäjoen ja Alajärvellä sijaitsevan kodin välillä. Winterin vetämät harjoitusryhmät täyttyvät syksyisin nopeasti.

– Osa aivan nuorimmistakin pelaa kahdesti viikossa. Se on aivan minimi, jos haluaa kehittyä. Kilpailuissa alle 18-vuotiaista käy puolet. Vanhemmista Matias Pölönen on kehittynyt kesästä kovaa vauhtia ja on jo kova tekijä. Suunta on hyvä. Myös Oona Winter kilpailee. He ovat aktiivisimmat kilpailijat.

Korona kuritti Winterin vetämien harjoitusryhmien toimintaa. Vuosi sitten keväällä toiminta keskeytettiin pariksi kuukaudeksi.

– Vuosi sitten syyskuussa päästiin taas vauhtiin ja harjoituksia on pystytty pitämään. Harjoitukset hallissa alkavat syyskuussa ja kestävät toukokuun loppuun. Kesällä Anton Orpana on vetänyt harjoitusryhmiä ja itsekin olen ollut mukana pari kertaa viikossa.

Omalla urallaan A-luokassa pelannut Winter tietää mitä laji vaatii, jos katse on suunnattu maailman kentille.

– Kahdeksanvuotiaana lajiharjoituksia pitää olla kolme-neljä kertaa viikossa. Siitä se kasvaa rajusti ja 12-vuotiaana pitää olla jo niin hyvä, että pystyy pelaamaan Euroopan kentillä. Käytännössä 14-vuotiaana tenniksen tulee olla täysipäiväistä, jos haaveena on maailman huippu.

Winter panostaa harjoituksissa oikean tekniikan opettamiseen.

– Tekniikka tulee olla oikea alusta lähtien ja harjoitusryhmissä lähdemme pilkkomaan pala palalta miten lyöntitekniikka toimii. Yhtä tärkeitä ominaisuuksia ovat myös hyvä liikkuvuus, koordinaatio ja ketteryys, päävalmentaja listaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat